Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'dan TTB ve TMMOB'a tepki, Afrin operasyonuna destek

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Yıldız - Davut Has

        KONYA (İHA) - Konya'da çeşitli meslek odalarının temsilcileri, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden (TMMOB) Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yapılan açıklamalara tepki göstererek, Afrin operasyonuna destek açıklaması yaptı.

        Bir otelde düzenlenen toplantıda, Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesinin de aralarında bulunduğu 16 meslek odasının oluşturduğu ortak platform adına açıklama yapan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Afrin operasyonunu desteklediklerini belirtti. Dr. Seyit Karaca, Türkiye'nin hem coğrafi konumu hem de geçmişten gelen sosyal ve kültürel mirası nedeniyle kötü niyetlilerin üzerine her zaman hesap yapageldikleri bir coğrafya olduğunu belirterek, "Yıllardır vatan savunmasını yürütmekte olan polisimiz, askerimiz, korucumuz başta olmak üzere diğer kamu görevlilerimiz ve sivil vatandaşlarımıza yönelik terörist faaliyetlerde bulunan PKK ve benzeri terör örgütleri, son yıllarda özellikle Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerinde oluşan otorite boşluğundan faydalanarak palazlanmaya ve sınırımızdaki illerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı tehdit etmeye başlamışlardır. Devletimizin bölgede terörün sona ermesi ve hem kendi insanımızın hem de diğer komşu ülkelerde yaşayan insanların refahının artmasına yönelik her türlü sosyal ve ekonomik adımına darbe vurmaya yönelik girişimler de durmadan devam etmiştir. Siyaset zemininde çalışması gerekenler de terör örgütünün hendek ve çukur siyasetine destek vermişler, bazı terör destekçisi kurum ve kuruluşlarla ortak hareket etmeyi tercih etmişlerdir" dedi.

        "Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyoruz"

        Dr. Seyit Karaca şöyle devam etti:

        "Tüm bu sorunlara kökten çözüm bulmak, sınır illerimizi fiilen tehdit eden saldırılara son vermek, komşumuz ülkelerin kuzeyinde yaşayan insani dramları da çözmeye başlangıç olması, terör örgütlerinin makul düşünen her insanın aklıyla dalga geçercesine isim değişikliği yaparak sahada aynı amaçlar doğrultusunda cirit atmaya devam etmesini önlemek üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Özgür Suriye Ordusu ile başlatılmış olduğu Zeytin Dalı Harekatını destekliyoruz. Bu zamana kadar şehadet mertebesine ulaşan askerlerimize Allahü Teala'dan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı dinliyoruz. Milletimizin bir ferdi olarak bizler de ihtiyaç olduğu zaman vatan savunmasına hemen yer alacağımızı belirtmek istiyoruz. Bizim ortak kanaat ve düşüncemizin aksine, merkez birliklerimizin TTB ve TMMOB tarafından yayınlanan ve tamamen 'terör yuvalarını kurutma ve teröristleri bertaraf etme' adına yapılan bu hareketi, kavram kargaşasına da yol açacak bir kasıtla 'savaş' nitelemesinde bulunarak durdurulmasını talep etmelerini anlamamız mümkün değildir. Özellikle de yıllardır canlarımızı yakan terör olayları akabinde hiçbir açıklamaları olmayıp, teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü deme cesaretini bile gösteremeyen bu yapıların bizi temsil etmediklerini düşünüyoruz. Bu nedenle de açıklamalara katılmadığımızı ve kınadığımızı ifade etmek isteriz. Şu andan itibaren yapılacak en doğru hareketin milletimizden özür dileyerek işgal ettikleri makam ve mevkileri terk etmek olduğunu belirtmek isteriz. Söz konusu birlik ve üst kuruluşlarımızdan beklentimiz, mesleğini ve meslektaşlarının hakkını savunmak ve ülkemizin kalkınmasına, insanımızın refahına katkıda bulunmak konusunda çalışmalar yapmasıdır. Onların aksine harekata destek açıklamasında bulunan Türk Diş Hekimleri Birliğine ve Türk Veteriner Hekimleri Birliğine teşekkür ediyoruz."

        (DH-FM-HA-Y)

        30.01.2018 12:47:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler