Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmetçik için ilmek ilmek atkı, bere ördüler

        - Zeytin Dalı Harekatı'na kadınlardan destek

        - Proje kapsamında ilk etapta 100 koli örgü, bölgedeki askerlere gönderilecek

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren kadınlar, Afrin bölgesinde harekatta görev yapan askerler için ilmek ilmek atkı, bere, eldiven ördü.

        Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı sürerken, Üsküdar'da yaşayan kadınlardan Mehmetçik'e anlamlı bir destek geldi. Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın El Ürünleri Pazaryerleri Projesi (KÜP) kapsamında biraraya gelen kadınlar, Afrin'e yönelik harekatta bulunan askerler için atkı, bere, eldiven ördü. İkinci Bahar Emekliler Kahvesi'nde toplanan kadınlar, vatan savunmasında olan askerlerin üşümemesi için ilmek ilmek atkı, bere, şapka gibi ürünler ördü. Türk bayrakları açarak, 'Memleketim' türküsünü söyleyen kadınlar Mehmetçik'in yanında olduklarını söyledi.

        Kadınları İkinci Bahar Emekliler Kahvesi'nde ziyaret eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, proje ile ilgili bilgi vererek, kadınlara teşekkür etti.

        "İlk etapta hedefimiz 100 koli örgü toparlamak"

        Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdarlı kadınların anlamlı bir projeye destek verdiklerini belirterek, "Şuanda Afrin'de operasyonda olan Mehmetçik'imize Üsküdar'dan kış şartlarında üşümesinler diye sağolsun Üsküdarlı hanım kardeşlerimiz bir kampanya başlatmış olduk. Bu kampanya kapsamında bereler, eldivenler, atkıları örülen bu ürünleri partiler halinde sınıra göndereceğiz. İlk etapta hedefimiz 100 koli örgü toparlamak. Tam bir imece usulü" dedi.

        Kadınlardan Mehmetçik'e anlamlı destek

        Mehmetçik için atkı, bere ören Fatma Önerge, "Üsküdar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı KÜP projemiz var. KÜP projesindeki hanım arkadaşlarımız böyle bir öneri getirdiler. Bizler de yaşlılar olarak askerimizin yanında olduğumuzu göstermek için biraraya gelip askerimize bere, atkı ve eldiven örmeye başladık. Geçen hafta başladık" dedi.

        Hatice Özeri isimli bir kadın, "Elimizden geldiğince, gözümüz gördüğünce yardım etmeye, devletimiz, milletimiz için uğraşıyoruz" derken, Selma Ünal isimli bir kadın ise askerler için dua ederek, "KÜP projesinde çalışıyorum. Mehmetçiklerimize destek olmak için bütün arkadaşlarla birlikte atkı bere örüyoruz. Güle güle giysinler, Allah yar ve yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.

        (MB-HB-BA-Y)

        31.01.2018 13:23:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler