Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bağcılar'da öğrenciler karne tatilini Bilgi Evleri'nde eğlenerek geçirdi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bağcılar'da öğrenciler 15 günlük karne tatilini Bağcılar Belediyesi'nin 16 Bilgi Evinde halk oyunlarından modern dansa, davul çalmaktan resim yapmaya kadar çeşitli kurslara katılarak geçirdi. Sayıları 21 bin 628'i bulan öğrenciler, yarıyıl tatili boyunca gerek davul çalarak gerek dans ederek hem eğlenceli vakit geçirdi hem de yeni şeyler öğrendi.

        2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. Döneminin 19 Ocak günü sona ermesiyle yurt genelinde 18 milyon öğrenci tatile girmişti. Bağcılar'da okuyan öğrencilerin bir bölümü tatile giderken ilçede kalanların tercihi ise Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri oldu.

        Karnesini alan 21 bin 628 öğrenci tatil süresince boş kalmamak ve yararlı zaman geçirmek için ilçe genelindeki 16 Bilgi Evi'nin yolunu tuttu. Öğrencilerden halk oyunları, resim yapma, modern dans, müzik, fotoğraf, el sanatları ve benzeri kurslara katıldı.

        "Davul çalarak ve halay çekerek stres attılar"

        Çocuklar Bilgi Evleri'nde sınıf ortamında ancak ders havasından uzakta ilgi ve yeteneklerine göre kurslar alıyorlar. Çocuklardan bazıları davul çalarak veya halay çekerek stresini atarken bazıları da eline fırçayı alıp becerisini tuvale yansıtıyor. Yoğun ilgi gören kurslarda minikler hem eğlenerek hem de öğrenerek tatilin tadını çıkardı.

        Yıl boyunca öğrencilerin yanında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Tatilde de olsa çocuklarımızın yanındayız. Onların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için tüm imkanlarımızı sunuyoruz. 15 gün süren kış tatilinde çocuklarımız bilgi evlerimizi boş bırakmadı. Kendilerini tebrik ediyorum ikinci dönemde de başarılar diliyorum" dedi.

        Bağcılar Belediyesi bünyesinde 16 Bilgi Evi'nde kayıtla 42 bin 699 öğrenci 64 kulübün verdiği eğitimden faydalanıyor.

        (HB-BA-Y)

        01.02.2018 10:35:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler