Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2. Abdülhamid Han vefatının 100'üncü yılında Bağcılar'da anılacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Sultan 2. Abdülhamid Han, vefatının 100'üncü yılında Bağcılar'da üç ayrı programla anılacak. Bağcılar Belediyesinin düzenleyeceği söyleşilere katılacak olan Türkiye'nin önde gelen tarihçi, akademisyen ve yazarları, özel hayatından siyasi kimliğine kadar her yönüyle Sultan 2. Abdülhamid Han'ı anlatacak.

        Osmanlı İmparatorluğu'nun 34'üncü padişahı ve 113'üncü İslam halifesi 2. Abdülhamid Han'ın vefatının 100'üncü yılı nedeniyle Bağcılar Belediyesi tarafından bir dizi anma etkinliği düzenleniyor. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 4-9 Şubat tarihleri arasında üç ayrı program düzenlenecek. Söyleşi havasında geçecek programlarda ünlü akademisyen, tarihçi ve yazarlar sanatçı kişiliğinden ileri görüşlülüğüne kadar Abdülhamid Han'ı her yönüyle anlatacak. Konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in katılacağı "2'nci Abdülhamid Han ve Osmanlı" başlıklı ilk program, 4 Şubat Pazar günü saat 10.00'da Niğde Kayırlı Derneği Konferans Salonu'nda yapılacak. 8 Şubat Perşembe günü saat 13.00'te Bağcılar Gençlik Merkezi'nde düzenlenecek "2'nci Abdülhamid'i Anlamak" başlıklı programa ise konuşmacı olarak Selman Kayabaşı katılacak. 9 Şubat Cuma günü saat 19.30'da Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda Pelin Çift moderatörlüğündeki "Vefatının 100'üncü Yılında Ulu Hakan 2'nci Abdülhamid Han" konulu programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Erhan Afyoncu katılacak.

        (HB-Y)

        01.02.2018 14:02:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler