Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜSTKİD'den imza kampanyası

        - "İnternet üzerinden silah satışına hayır"

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (BÜSTKİD), internet üzerinden silah edinilmesine karşı bir imza kampanyası başlattı.

        Büyükçekmece'de 46 sivil toplum kuruluşunun biraraya gelerek 2014 yılında kurduğu çatı kuruluş Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (BÜSTKİD) internet üzerinden silah edinilmesine karşı bir imza kampanyası başlattı.

        Kampanya fikrini gündeme getiren BÜSTKİD Genel Koordinatörü Tuna Özdemir, "Türkiye Psikiyatri Derneğinin verilerine göre; ülkemizde 20 milyon bireysel silah bulunmakta ve bunun sadece 2,5 milyon kadarı ruhsatlı. 17 milyon silah ise ruhsatsız. Dünya genelinde silaha sahip olma oranlarına baktığımızda ise Türkiye olarak 27'nci sırada yer alıyoruz" dedi.

        Bireysel silahlanmanın hızla arttığı ve istenmeyen olayların yaşandığı Türkiye'de, özellikle internet üzerinden kayıt dışı silah edinilmesinin engellenmesiyle ilgili gerekli yasal düzenleme ve yaptırımların hayata geçirilmesi konusunda bir kampanya başlatma fikirlerinin BÜSTKİD tarafından olumlu karşılandığını ve 17 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek bir imza kampanyası hayata geçirildiğini kaydeden Özdemir, "Konuya duyarlı sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlıklarımız ve yurttaşlarımızın vereceği destekle süre sonunda toplanan imzaları devletimizin yetkili makamlarına ulaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

        02.02.2018 10:49:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler