Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altındağlı çocukların Ilgaz çıkarması

        ANKARA (İHA) - Altındağlı çocukları kültür gezileriyle buluşturan Altındağ Belediyesi, gezilerine yeni bir adres daha ekledi. Altındağlı çocuklar, Çankırı Ilgaz'ı ziyaret ederek, karın keyfini çıkardı.

        Altındağ Belediyesi tarafından hiçbir ücret talep edilmeden düzenlenen kültür gezilerinin bu seferki rotası Ilgaz Dağı oldu. Toplamda 850 çocuğun gideceği Ilgaz gezisi için her gün Altındağ'dan iki otobüs hareket ediyor. Her gün günübirlik olarak 90 çocuk Ilgaz Dağı'nda karın keyfini yaşıyor. Aydınlıkevler ve Güneşevler Gençlik Merkezi üyeleri de sabahın erken saatlerinde aileleri tarafından uğurlandı. Otobüse binmeden önce merkez sorumluları ve rehberler tarafından tek tek sayılan çocukların kimlik kontrolleri yapıldı. Çocuklar, yolculuk başlamadan önce emniyet kemeri takılması konusunda uyarıldı. Hep birlikte kahvaltı yapan çocuklar, daha sonra otobüsteki mikrofonu ellerine alıp kendilerini tanıttı. Uzman rehberler, Çankırı'daki Ilgaz Milli Parkı'na gerçekleşen yolculuk sırasında çocuklara bölge hakkında hem coğrafi hem de tarihi bilgiler verdi. Türkiye'nin en büyük tünellerinden biri olan 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nden de geçen çocuklar, kısa bir süre sonra Ilgaz Dağı'na ulaştı. Altındağlı çocukların burada ilk işi Türk bayrağı ile poz vermek oldu. Merkez sorumluları eşliğinde kafile halinde hareket eden çocuklara uymaları gereken kurallar da anlatıldı. Kızaklarla kayarak eğlenen çocuklar, bir otelde yenen öğlen yemeği sonrası eğlenceye kaldığı yerden devam etti. Çocuklara Ilgaz gezisi bitiminde çorba servisi yapıldı. Sıcak çorbalarını eşsiz kar manzaraları eşliğinde içen Altındağlı çocuklar, bol bol fotoğraf çekti. Çocuklar, Ankara dönüşü için otobüslerde yine tek tek sayıldı. Dönüş yolculuğunda söyledikleri şarkılarla da yeteneklerini ortaya çıkaran çocuklar, Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye teşekkür etti.

        Twitter üzerinden Başkan Tiryaki'ye teşekkür eden Emre Aydoğmuş, "Karacaören Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi ile Ilgaz gezisine katıldım. Hayatımda ilk defa kayak yaptık. Kızağa hiç binmemiştim. Zirvenin doruklarında mükemmel bir manzara eşliğinde karın keyfini çıkardık. Tepemizde içimizi ısıtan güneş ile teleferik anısını bırakarak ayrıldık. Gerçekten çok güzel ve keyifli bir geziydi. Her şey için size çok teşekkür ederiz" dedi.

        (BC-Y)

        02.02.2018 13:27:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler