Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz gazilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen programda bir araya gelen 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları Zeytin Dalı Harekatı'na destek vererek, Mehmetçiğin yanında yer almak istediklerini söyledi.

        15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları Başakşehir'de düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Programa Kaymakam Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı. Kahvaltı sonunda vatanın birliği, bütünlüğü ve Afrin'deki Mehmetçik için dua edildi.

        15 Temmuz akşamı vatan için canlarını siper eden gaziler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğin yanında yer almak istediklerini belirterek, Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'ndan yardım istedi.

        Gazileri ve şehit yakınlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kartoğlu, "Bu kahramanlıklarınız ve fedakarlıklarınız bizim varlık sebebimiz olmuştur. Sizlerin ve şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz ancak Mehmetçiğimiz sizler için savaşıyor" dedi.

        Zeytin Dalı Harekatı'nda askerlerle birlikte olmak istediklerini belirten gaziler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "İsteğimiz Cumhurbaşkanımızdan bu savaş seferberliğine bizleri de katmak ve Mehmetçiğimizle beraber operasyonlara katılmamız. Bu memleket için gazi olduk şehitlik mertebesine ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Gazi yakını Billur Yazıcı, "15 Temmuz gazi eşiyim. Evet, zorlu bir süreçten geçtim. Ağır travmalar yaşadım. Anlatılmaz, yaşanır diyeyim. Yine eşim Mehmetçiğin yanına gidiyorum dese kesinlikle dur demem ve şu anda oğlum 13 yaşında, oğlumun da oraya gitmesini isterim. Ben de gitmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Bu vatan bölünmeyecek, böldürtmeyeceğiz. Tek vatan, tek millet. Cumhurbaşkanım arkanızdayız" diyerek Zeytin Dalı Harekatına destek verdi.

        (HB-SO-Y)

        03.02.2018 09:56:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler