Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Acil Hayat Butonu ile kimsesiz yaşlılar güvende

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede yalnız yaşayan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar için Acil Hayat Butonu projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlar, acil durumlarda tek tuşla yardım talep edebilecek.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi, kişiye özel belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda yalnız yaşayan hasta ve engelli vatandaşlar, Hayat Kurtaran Buton ile acil durumlarda tek bir tuşa basarak belediyeden yardım talep edebilecek.

        Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında geliştirilen projeyle, yalnız yaşayan yaşlı bireylerin evlerine akıllı takip ve çağrı sistemi kuruluyor. Bu sistem ile vatandaşlar, acil durumlarda yanında taşıdıkları butona basarak belediyeden 7/24 hizmet alabiliyor. Acil Hayat Butonu ile vatandaşların adres ve konum bilgileri çağrı merkezine ulaşıyor. Kablosuz bağlantı teknolojisiyle telefon çevirme zahmetini ortadan kaldıran uygulamada, çağrı merkezine ulaşan yardım ikazı sonucu belediye ekipleri, ambulans ile birlikte harekete geçerek ihtiyaç sahiplerinin bulunduğu eve gidiyor.

        Ayrıca kimsesiz yaşlı vatandaşlar, tek tuşla çağrı merkezine bağlanarak sesli görüşme de yapabiliyor. 60 yaş ve üstü kimsesiz yaşlıların faydalanabileceği bu hizmet ile belediye, ihtiyaç halinde tüm vatandaşların imdadına yetişmeyi hedefliyor. Bu sistem ile kimsesiz yaşlılar, kendilerini daha güvende hissedecek ve gündelik hayatları kolaylaşacak.

        (HB-SO-Y)

        03.02.2018 11:44:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler