Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle'de terazilere zabıta ayarı

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe pazarlarını mercek altında aldı. Yenimahalle zabıtası, alıcı ve satıcının daha iyi şartlarda alışveriş yapması için yıl boyunca tartı kontrolleri yaparak hileli satışa geçit vermiyor.

        Zabıta Müdürlüğü Ölçü Ayarları Şefliği elamanları ile birlikte Yenimahalle pazarlarında denetim yapan zabıtalar, pazar tezgâhlarında bulunan ölçü aletlerindeki damga, mühür ve muayeneleri kontrol etti. Tartılarda hileli satış yapılıp yapılmadığını da kontrol eden ekipler, yanlarında getirdikleri tartılarla pazarcı esnafı tartısının ölçümünü kıyasladı. Denetimler sonucunda ekipler, hileli tartı kullanan, süresi geçmiş ve kopmuş damgalı tartılarla satış yapan pazarcılara cezai işlem uygulanarak satıştan men etti. Ayrıca pazarcılara belediye ekipleri tarafından çevreyi temiz tutmaları için çöp poşeti de dağıtıldı.

        Vatandaşları kandırarak haksız yoldan kazanç elde eden pazarcıların asla affedilemeyeceğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Ben herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir Yenimahalle yaratmaya çalışıyorum. Haksız yoldan hileli tartılarla vatandaşları kandıranlara af yok" dedi.

        (DY-Y)

        04.02.2018 11:20:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler