Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darıcalı Eray 6. kez Avrupa şampiyonu

        (Fotoğraflı)

        Oğuzhan Eke

        KOCAELİ (İHA) - Rusya'da yapılan 45. Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası'nda Darıcalı Milli sporcu Eray Şamdan 6. kez üst üste şampiyon olarak tarih yazdı.

        Kariyerinde son kez 21 Yaşaltı kategorisinde Avrupa Şampiyonası'na katılan Şamdan, rekorunu daha da geliştirdi. Son 5 yılın Avrupa Şampiyonu olan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü'nün Milli Yıldızı Şamdan, rekorunu 6 yıla çıkarmayı başardı. Ümitler, gençler ve 21 Yaşaltı kategorilerinde 6 Avrupa Şampiyonluğu 1 Avrupa üçüncülüğü ile kırılması neredeyse imkansız bir başarıya imza atan Şamdan, adını tarihe altın harflerle kazıdı.

        Soçi'de yapılan şampiyonada İlk turu bay geçen Şamdan, ikinci turda Fransız Kanagasingam Kajith'i 4-0, üçüncü turda Portekizli Moreira Diogo'yu 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı Finalde Letonyalı Kuzmins Leonards'ı da 9-0 geçen Şamdan, Belaruslu rakibi Oleg Meleghin ile birlikte Final'e kaldı. Son dünya Şampiyonası'nda yapılan üçüncülük maçında 5-1 mağlup ettiği Oleg Meleghin'i Avrupa Şampiyonası'nda 4-0 mağlup ederek bir kez daha zirveye yerleşti.

        İlk kez 2012 yılında Azerbaycan'da katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olduktan sonra, 6 yıl üst üste Şampiyon olan Şamdan, Avrupa Şampiyonaları tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sporcusu oldu. 21 Yaşaltı kategorisine şampiyonlukla veda eden Şamdan, bundan sonra Büyükler kategorisinde Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları için yarışacak. Katıldığı 7 Avrupa Şampiyonası'nda da kürsüde yer alan ve son 6 yılı şampiyon kapatarak bir destanın sahibi olan Şamdan, Kocaeli'nin ve Türkiye'nin gururu oldu.

        Şamdan'ın başarısı Darıca'da da büyük sevince yol açtı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, üçüncü kez Darıca'ya Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşatan Eray'ın başarılarından gurur duyduklarını belirterek genç sporcuyla beraber babası ve antrenörü Adnan Şamdan'ı da kutladı. 2 yıl da Darıca'ya biri Üniversiteler olmak üzere 3 Avrupa Şampiyonluğu kazandıran Şamdan'ın başarılarıyla ülkemizin zor günlerinde moral bulduklarını dile getiren Karabacak, sporda Darıca'nın marka haline geldiğini ifade etti.

        (OE-İÇ)

        05.02.2018 11:54:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler