Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ataşehir'de Roman vatandaşlara nota eğitimi

        - Müziğe yatkınlığıyla bilinen Roman vatandaşlar nota öğrenmeye başladı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Müziğe yatkınlığıyla bilinen Roman vatandaşlar nota eğitimi almaya başladı. Ataşehir Belediyesi, tarafından ilçede bulunan Roman müzisyenlere nota eğitimi vermeye başlanırken, Roman vatandaşlar uygulamadan memnun.

        Müzik ve enstrüman kullanımına doğal yeteneği olan Roman vatandaşlar, işlerini profesyonel icra etmek için nota öğrenmeye başladılar. Ferhatpaşa Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen nota eğitimine yaklaşık 30 kursiyer katıldı. Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan program 6 ay devam edecek.

        İlk nota dersine katılan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, "Roman kültüründe hakikaten bir özellikleri var. Doğuştan, Allah vergisi tabi bu. Hepsi sanatçı gibi doğuyor. Her biri mutlaka bir enstrüman çalıyorlar. Alaylı olmak bambaşka bir şey. Eğitimle taçlandırmak daha farklı bir boyut kazandırıyor müziğe de başka alanlara da. Bu anlamda buraya gelip nota eğitimi alacak Roman kardeşlerimiz gelecekte Türkiye'nin belki eşi benzeri olmayan büyük sanatçılar olacaklardır. Bu bağlamda da biz Ataşehir Belediyesi olarak kültürel faaliyetleri mahallelerimize götürdük. Hem sanatsal hem de eğitim anlamında kendini geliştirmek isteyen sevgili Ataşehirliler gelip bu hizmetlerden faydalanarak geliştirebilirler. Her yaş grubundan yaklaşık 25 bin kursiyerimiz var. Bağlamadan tutup, darbukaya kadar onun dışında birçok sanatsal ve müzik alanında kurslarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

        Haftada 2 saat ders verilecek

        Ataşehir Belediyesi Sanat Eğitimleri Koordinatörü Umut Kahraman, eğitimlerle ilgili bilgi vererek, "Müziğin dilini yani notayı öğrenmek istediler. Bizler de bu konuda müdürlüğümüzce toplanıp ders vermeye karar verdik. Haftanın belli günlerinde, Pazartesi günleri Ferhatpaşa Gençlik Merkezi'nde haftada 2 saat olmak üzere ders vereceğiz. Onlara sadece nota öğretmekle de kalmayacağız. Açıkçası daha başka başka sıkıntıları da var. Birçoğu okuma yazma bilmiyor. Onlara okuma- yazma desteği de vereceğiz" şeklinde konuştu. Roman vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını söyleyerek, yetkililere teşekkür etti.

        (MB-HB-EY-Y)

        06.02.2018 09:25:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler