Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ta engelliler için şarj dolum istasyonu açıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Belediyesi akülü engelli aracı kullanan vatandaşlar için Cumhuriyet Meydanı'na şarj dolum istasyonu kurdu.

        Engelli vatandaşlar için Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan akülü sandalye şarj istasyonu, aynı anda 3 akülü aracı şarj edebilecek. 8 saat içerisinde dolumu yapılan araçları engelli vatandaşlar 48 saat boyunca kullanabilecek. Bu sayede engelli vatandaşlar akülü araçlarını şarj edip tekrar yollarına devam edebilecek. Araçlarını şarj eden vatandaşlar, şarj istasyonuna kurulan radyo sistemi sayesinde de hem müzik dinleyecek hem de arkadaşlarıyla sohbet etme imkanı bulacaklar. Diğer yandan ise Yozgat Belediyesi şehir içi toplu taşıma araçlarına engelli vatandaşların zorluk yaşamaları için engelli asansörü ve rampası yerleştirdi.

        Yeni açılan şarj dolum istasyonu ile birlikte sayınının 4'e çıktığını söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldıracak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek "Bizim belediye olarak en önemli görevlerimizden birisi de engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak önündeki engelleri kaldıracak bir takım çalışmalar yapmaktır. Bu manada sürekli olarak engelli kardeşlerimize yönelik olarak onların talepleri doğrultusunda bir takım çalışmalar yapıyoruz. Şimdi bir adım daha attık bu konuda şehrin değişik yerlerine 4 tane şarj istasyonu koyduk. Aynı zamanda burada araçlarını şarj ederken radyodan müzik yayını da yapılıyor canları da sıkılmıyor aynı zamanda müzik dinliyorlar. Bu arada şehir içi otobüslerin kullanımı noktasında çok ciddi zorlukları vardı. Yaklaşık 7-8 aydır şehir içerisindeki bütün otobüslere de engelli kardeşlerimizin rahatça inip bine bilecekleri şekilde değiştirdik. O noktada da hayatlarını kolaylaştırdık. Bunlar yeterli değil ama inşallah çok daha güzel çalışmaları da birlikte yapacağız" dedi.

        Şarj istasyonu kurulduğu için mutlu olduğunu söyleyen Murat Galip isimli vatandaş ise "Çok mutluyuz bunları bize sağladıkları için hepsine teşekkür ediyoruz. Daha önceleri kurumda şarj ediyorduk, aracın gittiği yere kadar, şarj bittiğinde kalıyorduk. İmkanlar kısıtlıydı. Şu an mutluyuz, her yerde var. Huzurlu bir şekilde kurumdan çıkıyoruz ve kuruma gidiyoruz. Hem müzik dinliyoruz hem sohbet ediyoruz hem de şarjımızı dolduruyoruz. Çok mutluyuz. Bu şarj iki gün gidiyor. 8 saatte araç şarj oluyor, 48 şarj bizi idare ediyor" şeklinde konuştu.

        Bedir Karabıyık da "Çok güzel ben öncelikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerinden dolayı. Zorluk çekiyorduk. Dükkana gidip şarj etmek zorunda kalıyorduk. Yetersiz geliyordu fakat birkaç yere daha olursa işimiz daha kolay olacak. Önceden sıkıntılar çekiyorduk. Birçok yerde uzaklarda arkadaşlarımız var gelip tekrar gitmek zor oluyordu. Bu çok güzel oldu. Memnunuz, çok mutluyuz. Belli saatlerde geliyorduk istediğimiz zamanda doldurma şansımız var artık. Sıkıntı çekmeyeceğiz çok güzel oldu. Hem müzik dinliyoruz hem aracımızı şarj ediyoruz. Çok güzel bir hizmet" ifadelerinde bulundu.

        (BMG-GF-Y)

        15.02.2018 13:09:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler