Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anaokulu öğrencilerinden "Bilsel Kumbaram" Projesi ile kardeş okullarına destek

        Seyid Fatih Poyraz - Burak Altun

        ANKARA (İHA) - Özel Bilsel Anaokulu öğrencileri, kardeş okulları olan Etimesgut'taki 2. Abdülhamithan Ortaokulundaki anaokulu öğnencilerine başlattıkları "Bilsel Kumbaram" Projesi ile metaryal desteğinde bulunuldu.

        Özel Bilsel Anaokulu öğretmenleri tarafından yeni eğitim öğretim dönemi başlangıcında öğrencilerin her birine kumbara hediye edilerek para biriktirmeleri istendi. Çocuklara tutumlu olmayı, para biriktirmeyi, sabretmeyi, tasarruflu olmayı, büyüyünce paralarını düzenli ve gerekli şekilde harcamayı öğretmek isteyen öğretmenler tarafından, para biriktirmek kadar bu parayı doğru yerlerde kullanmanın önemi de öğrencilere aktarılıyor. 'Bilsem Kumbaram' adı verilen bu proje kapsamında okul tarafından kardeş okul olarak seçilen Etimesgut ilçesindeki 2. Abdülhamithan Ortaokulu'nda bulunan anaokulu öğrencilerine akıl zeka oyunları ve fen atölyesi açılması için destekte bulunuldu.

        Lösev'e de yardımda bulunulacak

        Proje kapsamında İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Vali Namık Kemal Şentürk ilkokulu 1. sınıf öğrencilerine de materyal desteğinde bulunulacak.

        Proje kapsamında kalan yardımlar ise Özel Bilsel Anaokulu tarafından LÖSEV'e bağışlanacak.

        "Projemizin asıl amacı, biriktirilen bu paraları doğru yerde harcamak"

        Sınıf Öğretmeni Selda Bildirici proje hakkında şunları kaydetti:

        "Bugün sosyal sorumluluk projesi adı altında okulum ve çocuklarım ile birlikte "Kumbaram Projesi" gerçekleştirdik. Çocuklarımız paralar biriktirdiler. Bu biriktirdikleri parayla da ne yapabiliriz? diye düşününce, kardeş okul seçme kararı verdik. Seçtiğimiz kardeş okulunda okuyan anaokulu öğrencilerini mutlu etmek için materyaller, oyuncaklar ve malzemeler aldık. Bugünde burada bu hediyelerimizi onlarla buluşturduk. Projemizin asıl amacı, çocuklarımızın biriktirdikleri paralar kadar bu paraları doğru yerde harcamayı öğretmek. Özel okul sahibi olarak, devlet okullarının bu şekilde desteklenmesini düşünüyorum. İnşallah örnek oluruz."

        Okulun minik öğrencileri ise proje kapsamında yaptıkları destekten dolayı mutlu olduklarını söylediler.

        (SFP-BC-Y)

        15.02.2018 17:41:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler