Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KYK öğrencilerinden Afrin için Hatm-ı Şerif duası

        - Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek;

        - "Bu millet Mehmetçik'in yanında olduğunu her vesile ile ifade etti"

        (Fotoğraflı)

        Murathan Yıldırım - Moshiur Rahman

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de bulunan 14 Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri ve personelleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ortaklaşa olarak Afrin'de yürüttüğü operasyonun başarısı için okunan Hatm-ı Şeriflerin bağışlama duasını yaptı.

        Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek ve KYK müdürlerinin katıldığı etkinlik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Camii'nde gerçekleşti. KYK İl Müdürlüğü tarafından otobüslerle camiye getirilen ve aralarında okumak için Türkiye'de bulunan yabancıların da bulunduğu öğrenciler ile personeller, yatsı namazını beraber kıldı. Yatsı namazı sonrası fetih suresi ve ilahiler okundu.

        "Bu millet Mehmetçik'in yanında olduğunu her vesile ile ifade etti"

        Etkinlikte bir konuşma yapan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Türk ordusu ve ÖSO'nun Afrin'deki operasyonu başarıyla ve en kısa sürede bitirmesi temennisinde bulundu. Dualarıyla Mehmetçik'in yanında olan öğrenci ve personellere teşekkür eden Gerek, "Ordumuz, istikbalimize kast etmek isteyen terör örgütlerine karşı 27 gün önce Afrin'de büyük bir mücadele başlatmıştı. Askerlerimiz, Afrin'e girer girmez, bu millet Mehmetçik'in yanında olduğunu her vesile ile ifade etmiştir. Bu millet, yetiştirdiği hayvanları dahi onlara kurban ediyor. Tüm camilerde sabah ve yatsı namazlarının başında ve sonunda askerlerimizin en kısa zamanında oradan zaferle çıkması için dualar ediliyor. Üniversite gençlerimiz, özellikle Kredi Yurtlar Kurumunda kalan gençlerimiz de bu alanda duyarsız kalmadı. Kredi Yurtlar Kurumunda kalan bu gençler, o günden bugüne kadar Mehmetçiklerimiz zaferle, sağ salim yuvalarına dönmesi için Fetih Suresi okudular. Hatmi şerif indirdiler. Bugün ise bu üniversite öğrencilerimiz, hatim duası yapmak üzere Kredi Yurt Kurumun desteğiyle buradalar. Bugün şehitlerimizi bir tarafta rahmetle minnetle anmak diğer taraftan Afrin'deki Mehmetçiklerimize dua etmek üzere buraya toplandılar" şeklinde konuştu.

        İl Müftüsü Bekir Gerek'in açıklaması sonrası toplu halde okunan Hatm-ı Şerifler bağışlandı, dualar edildi.

        (MUR-Y)

        16.02.2018 11:30:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler