Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, değerlendirmelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kars'ın turizm anlamında son aylarda gelişmesinin ardından Karslılara bir çağrıda bulundu.

        Kapu, 2018 yılında SERKA'nın bütçesinin 60 milyon TL. olduğunu ve bunu çok iyi değerlendireceklerini belirtti.

        Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kars'ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kapu, SERKA'nın faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

        Son 1,5 yılın Kars'ta çok hareketli geçtiğine dikkat çeken SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, "Biz ajans olarak 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana özel sektöre çok ciddi anlamda katkıda bulunamadık. Katkımız çok az düzeyde oldu ama kamu yatırımları daha doğrusu şehrimizin altyapı sorunlarına dönük olarak bir takım hizmetlerimiz, projelerimiz ve katkılarımız oldu. Onunda semeresini gerçekten aldık. Turizm altyapısına destek verdik. Terör olaylarının azalması, Ani'nin UNESCO Dünya Miras Listesine girmesi ve şehrimizin bir Bakanının olmasının tanınırlık açısından çok ciddi bir etkisi oldu. Diğer bir etken ise turizmin altyapısına yönelik Kars Valiliği'nin öncülüğünde bizim ajansında destekleriyle bazı turizm altyapı hizmetlerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olmasıdır" dedi.

        Kars'a gelen ultra insanların ultra bir şey beklemediklerini dile getiren Kapu, "Burada esas olan temel faktör şudur; esnafta olsanız, gazeteci de olsanız, kamu kurum mensubu da olsanız iyi niyetli olduğunuz zaman, yani o insanlara karşı iyi niyetli davrandığınız zaman emin olun insanlar sizin eksikliklerinizi, kusurlarınızı görmemezlikten geliyor. Ama kötü niyetli olduğunuzu hissettiklerinde isterseniz onlara altından kilimde serin kesinlikle çizerler. Onun için esnafımızın bu konuda çok hassas davranmaları ve iyi niyetli olması lazım. Ultra insanlar çok ultra bir şey beklemiyorlar. İyi niyet, temiz halis bir kalple davranış her kapıyı açar" diye konuştu.

        "60 milyon liralık bütçemiz var"

        SERKA'nın 2018 yılında 60 milyon liralık bütçesi olduğu hatırlatan Hüsnü Kapu, özetle şunları söyledi.

        "Önümüzdeki sezon için yaklaşık 60 milyon TL'lik bir bütçeleri olduğunu belirten Kapu, "Yeni sistemimizde sonuç odaklı programlar olacak. Bu sonuç odaklı programlar kapsamında öncelikle insan odaklı bir çalışma sürecimiz olacak. Örneğin Kalem Kitap Kahve Evinde yaptığımız gibi çalışmalarımız olacak. Daha çok kadın, çocuk ve gençlere dönük çok ciddi bir desteğimiz olacak. Sosyal gelişme ekseni çerçevesinde sonuç odaklı programlar başlattık. Bunu bizzat biz kendimiz yürütmeyi istiyoruz. Tarihi Kars Kent projesinin ihale çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki Ağustos ayı gibi işe başlanılacak. 10 milyon 600 bin Euro'luk bu proje Ordu Caddesi eski adıyla şimdiki ismi Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan 106 tane binasıyla birlikte, yol, kaldırım, sokak lambaları ve sokak mobilyaları restore edilecek."

        (IÇ-AT-Y)

        16.02.2018 12:05:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler