Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mühendis adaylarına intörnlük eğitimi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Orhan Erkılıç

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerine İntörn Mühendisliği Eğitimi konferansı verildi.

        Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof.Dr. Ali Gür yaptı. Gür konuşmasında, son YÖK kararında 2 üniversiteye intörnlüğün devamı ve kurumsallaşması için izin verildiğini, bunların da Gaziantep ve Sakarya Üniversiteleri olduğunu söyledi. Gür konuşmasının devamında, "Sahaya çıkacak intörn listesindeki arkadaşlarımızın isim listeleri YÖK başkanlığına gönderilerek muhtemelen Mart ayı sonrasında ücretleriniz de hesabınıza yatırılacak. Bu Gaziantep Üniversitesi için büyük başarı. Havuzumuzda 1100 firmamız var. Ve bu firmalar içerisinde Türkiye'nin en önde gelen firmaları var'' dedi. Daha sonra ise alanında uzman isimler tarafından mühendis adaylarına İntörn mühendislerin görev ve tanımları başlığı altında disiplin başta olmak üzere mesleğin etikleri anlatıldı.

        Konferansta GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan, Lidersan Ambalaj Fabrika Müdürü Genel Müdürü Ali Çiçek, Müteahhitler Derneği Başkanı İbrahim Apa gibi isimler de konuşma yaptı.

        (OE-SD-Y)

        16.02.2018 13:17:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler