Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla'da kamu alanında İstanbul'un en büyük güneş enerji santrali açıldı

        - Santral, 4 bin 358 metrekare alanda bin 386 adet 260Wp Polikristal PV panel kullanılarak hazırlandı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Yıllık 650MWh elektrik üretecek olan, kamu alanında İstanbul'un en büyük güneş enerji santrali Tuzla'da hizmete açıldı. Tuzla Belediyesi Güneş Enerji Santrali, 360,36 kwp kurulu güç ile üretilen elektriğin dağıtım şirketine satılması sonucu yıllık yaklaşık 324 bin TL kazanç sağlayacak.

        Tuzla Belediyesi, yıllık 650MWh elektrik üreten, kamu alanında İstanbul'un en büyük güneş enerji santralini hizmete açtı.

        Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı'nda gerçekleşen açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile sayıda Tuzlalı vatandaş katıldı. Şelale Eğitim Parkı'na elektrikli mini araçla gelen Başkan Dr. Şadi Yazıcı, belediyenin kullandığı elektrikli araçları yakından inceledi.

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, santralle ilgili bilgi vererek,"Öncellikle böyle bir şeye öncülük yapmaktan, kamudaki en büyük güneş panelini İstanbul'da yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Şelale Eğitim Parkı'mızda alternatif enerji kaynaklarımızdan rüzgar vardı. Bilim merkezimizi planetaryumuz, kutup araştırma merkezimiz vardı. Ama burada tabi ki eğlence mekanları olduğu için havuzlarımız, buz patenimiz, bowlingimiz hatta şelalemiz dahi olmak üzere bunların hepsi elektrik harcıyordu. Biz de bunun çok büyük bir enerji harcamasının olduğu düşününce de bu işi biz nasıl çözeriz dedik. Alternatif enerjilerden burada bulunan bir yapının üstüne çelik konstrüksiyon üstüne böylesine 4 bin 200 metre karelik alanın üstüne güneş paneli koyarak da biz bu Şelale Parkı kendi kendine yeten ve kendi enerjisini sağlayan bir park haline getirdik. Yaklaşık 5-6 yılda kendini amorti edip 10 yıl garantili 25 yıl ömrü olan bu paneller sayesinde de biz öncülük yapmış olacağız. Önümüzdeki dönem ve önümüzdeki 20 yıllar, 30'lu yıllar hatta enerji savaşlarının olacağı bir dönemde kendi enerjinin üreten bir ülke olmak adına her türlü enerji çeşitlerini mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz ve burada da bir öncülük yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

        Tuzla Belediyesi Güneş Enerji Santrali

        360,36 kwp kurulu güç ile üretilen elektriğin dağıtım şirketine satılması sonucu yıllık yaklaşık 324 bin TL kazanç sağlayacak olan santral, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı'nda Anadolu Kültür Merkezi'nin çatısında kuruldu.

        4 bin 358 metrekare alanda bin 386 adet 260Wp Polikristal PV panel kullanılarak hazırlanan Tuzla Belediyesi Güneş Enerji Santrali, 650 MWh elektrik üreterek yıllık 216 konutun enerji ihtiyacının çevre dostu, temiz enerji kaynağı ile karşılanmasını sağlayacak. Yıllık yaklaşık 390 ton CO2'nin doğaya salınımı engelleyen ve bu yönüyle yılda 35 bin 454 adet ağacı kurtaran Tuzla Belediyesi Güneş Enerji Santrali, amortismanını 5 yılda sağlayacak.

        (MB-HB-BA-Y)

        16.02.2018 13:29:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler