Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİKA Şırnak'ta '11. Kalkınma Planı' toplantısını yaptı

        (Fotoğraflı)

        Melih Yiğit

        ŞIRNAK (İHA) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), '11. Kalkınma Planı' hazırlıkları kapsamında Şırnak'ta toplantı düzenledi.

        Toplantıya, Vali Yardımcısı Serdar Gökdemir, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, kentteki bir otelde yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, 2019 ve 2023 vizyonunda, cumhuriyetin 100. yılına denk gelecek şekilde bir çalışma yaptıklarını söyledi. Toplantıda katılımcıların dolduracağı anketler hakkında bilgi veren Altındağ, "İlk defa bakanlığımıza yerelde böyle bir çalışma yapalım dedik. Yerel ne düşünüyor, özellikle Şırnak 5 yılını nasıl görmek istiyor? Hangi konular üzerinde çalışma istiyor, bu bizim için çok önemliydi. Bakanlığımızın yaptığı anket çalışmasında 17 maddemiz var. Sağlıktan turizme, tarımdan sanayiye kısacası 17 madde içinde sizin uygun gördüğünüz ve bu gelecekte Şırnak'ı daha iyi noktaya götürebilecek ya da Şırnak'ta çok riskli gördüğünüz bir şeyi bertaraf edecek bir anlayışla bakmanızı istirham edeceğiz. Daha sonra anket sonuçlarını da bu defa sizden bunlara çözüm politikaları üretmenizi isteyeceğiz. Bu kadınlarımızın ve gençlerimizin içinde olduğu bir 3 aşamalı genel bir çalışma olacak" dedi.

        Toplantı sonucunda elde edilecek notları 21. Şubat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceklerini söyleyen Altındağ, yerel dinamiklerin vereceği bilgilerin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

        Konuşmanın ardından sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler anket masalarında toplanarak kentin, sorun ve sıkıntılarını moderatörlere aktardı.

        (MY-AKK-Y)

        16.02.2018 14:48:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler