Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başakşehir, şehitleri andı

        - Başakşehir Belediyesi tarafından şehitler için anma programı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Başakşehir'de şehitler için düzenlenen programda ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu, şehitlik makamını anlattı. Duygusal anların yaşandığı programda öğrencilerin ney dinletisi gönülleri mest etti.

        Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Gönüllerde yaşar şehitlerimiz" programında Afrin'de görev yapan askerler ve tüm şehitler için dualar edildi. Emin Saraç Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda öğrencilerin ney dinletisi dinleyenleri mest etti. Kahraman Mehmetçikler için düzenlenen gecede sahne alan televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, en güzel şiirleriyle geceye renk kattı.

        İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu şehitlik makamını anlattı

        "Şehit Allah'ın 99 isminden biridir" diyen İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, şehitliğin yüce bir makam olduğunu ifade ederek, "Can verir şehit, toprağa can vermek için. Can veriri şehit, bir nesle can vermek için. Bir imanla, bir ruhla can verenler Allah onlara kendi adını hediye etmiş ve Rabbimiz şühedayı hem övdüğü hem bize tanıttığı o muhteşem ayetlerde de ifade edildiği gibi 'ölümsüzdür demiş Allah'ın adını alan ölümlü olur mu hiç" ifadelerini kullandı.

        Başkan Kartoğlu, Mehmetçik için dua istedi

        Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, programda yaptığı konuşmada Afrin'de görev yapan askerler için bolca dua edilmesi gerektiğini belirterek, "Şu günlerde buna çok ihtiyacımız var. Şuanda Afrin'de mazlumların haklarını korumak, Allah'ın rızası için ve en önemlisi de vatanını, milletini korumak için kınalı kuzularını gönderdi. Rabbim bizleri sevgisiz, susuz ve vatansız bırakmasın. Milli şairimizin dediği gibi, 'bizlere tekrar İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.

        (HB-ÖK-Y)

        17.02.2018 09:34:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler