Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanatçı adaylarına ilk ders ünlü oyunculardan

        - Ünlü oyuncular geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor

        (Fotoğraflı)

        Hasibe Karadağ

        İSTANBUL (İHA) - Sanata yeteneği olan insanların profesyonelliğe giden yolda donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla öğrencilere ilk dersi ünlü oyuncular verdi. Öğrenciler, Burak Hakkı, Bahadır Yenişehirlioğlu, Erdem Baş gibi deneyimli oyuncularının tiyatro, sinema ve oyunculuğa dair tecrübelerini dikkatle dinledi.

        Sanata yeteneği olan her yaştan insanın sanatsal faaliyetler içerisinde yer alabilmesini ve profesyonelliğe giden yolda donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Çekmeköy Belediyesi Sinema Akademisi'nde dersler başladı. Turgut Özal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen akademinin açılış törenine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ünlü oyuncular Burak Hakkı, Bahadır Yenişehirlioğlu, Erdem Baş, Barış Başar, Damla Kaya ve çok sayıda öğrenci katıldı. 15 ile 81 yaş arası vatandaşların eğitim için başvurduğu, genel sanat yönetmenliğini Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncusu Burak Hakkı'nın üstlendiği akademide; öğrencilere oyunculuk, yönetmenlik, senaryo, yapım ve teknik bölümler alanında eğitim alma imkanı sağlandı. Sinema akademisinin ilk dersini ise ünlü oyuncular Burak Hakkı, Bahadır Yenişehirlioğlu, Erdem Baş, Barış Başar, Damla Kaya verdi.

        Her hafta sinema dünyasının ünlü bir ismi derslere konuk olacak

        Ünlü isimler, sinemada okumanın, yeniliklere açık olmanın ve çalışmanın önemine dikkat çekti. Kendini yeterli görmenin insanın gelişimini engellediğini ifade eden oyuncular, sanatçı olma yolunda gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Sanat akademisine 500'e yakın öğrenci kayıt yaptırırken Mayıs ayına kadar devam edecek dersler her cumartesi ve pazar sabah saat 10.30-12.30 arasında yapılacak. Her yaştan insanın eğitim için başvurduğu akademiye sanat eğitimi almak için başvuran 81 yaşındaki bir vatandaş da dikkat çekti. Akademide her hafta sinema dünyasının ünlü bir ismi konuk eğitmen olarak öğrencilerle buluşarak akademide geleceğin sanatçıları yetiştirilecek.

        "Sanat, film çok önemli bir şey"

        Yetenekli insanlara imkan verilmesi gerektiğini ve kendilerinin de başarılı gençlere yol açmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Sanat, film çok önemli bir şey. Sizleri televizyonlarda, farklı dizilerde, karakterlerde izlediğimiz zaman bu genç kardeşimde bizlerin de az çok emeği vardır diye sizlerle gurur duyacağız, bu gururu bizlere yaşatın gençler. Onun için sizlerde inşallah gelecekte ülkemizin çok değerli yapımcı, sanatçı, tiyatrocu gibi her anlamda güzel yerlerde olacak gençlersiniz" ifadelerini kullandı.

        "Hayatın içindeyim ben dizilere gidip geliyorum"

        81 yaşında olduğunu ancak sanattan hiçbir zaman kopmadığını ifade eden Duran Akekmekçi, "Hayattan kopmamak, yaşamak için kaydoldum. Yani 81 yaşına geldim ölümü mü bekleyeceğim artık, hayatın içindeyim ben dizilere gidip geliyorum. Oyunculuk eğitimi alacağım, burada vaktimi doldurmak için geldim" şeklinde konuştu.

        (HK-HB-Y)

        17.02.2018 13:35:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler