Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk'ün Alanya'ya gelişi törenle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Erdal Anak

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gelişinin 83. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

        Kutlama programı Alanya İskelesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda Atatürk'le ilgili şiirler okundu ve halk oyunu gösterisi sergilendi.

        "Atatürk'ün eserlerini yaşatmak için daha çok çalışacağız"

        Programda konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 83. yıldönümünü kutluyoruz. Tarihimiz, ecdadımızın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatıraları bizi birleştiren ortak mirasımızdır. Medeniyetlere ev sahipliği yapan Alanya, Atatürk'ün şehrimizi ziyaretiyle daha da değerli bir kent haline gelmiştir. Ulu Önder'in Alanya'ya ayak bastığı 18 Şubat'ı hepimiz sevinç ve coşkuyla adeta bayram havasında kutluyoruz. Atatürk'ün Alanya için tespitleri, tavsiyeleri ve yönlendirmeleri ziyaretinden bu güne kadar yerel idarecilere ışık tutmuştur. Şehrimize yapılmış her hizmet onun yolunda atılmış adımlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülküsüyle, onun açtığı yolda, dünyanın en güzel ve en güvenilir kenti olan Alanya'yı turizmde, ticaret hayatında, kültür ve sanatta çok ileri bir noktaya taşımak için var gücümüzle hizmet ediyoruz. Alanya olarak top yekun Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak, daha iyi şartlarda yaşamak, Atatürk'ün eserlerini yaşatmak için daha çok çalışacağız" dedi.

        (EA-

        18.02.2018 11:20:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler