Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aliağalı minikler 'Üç İyi Arkadaş' ile eğlendi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Aliağa Belediyesi Çocuk Tiyatrosu (ALBET) tarafından hazırlanan 'Üç İyi Arkadaş' isimli çocuk oyunu Aliağalı miniklere keyifli bir hafta sonu yaşattı.

        Faaliyetlerini Aliağa Belediyesi Sanatevi'nin (ASEV) bünyesinde sürdüren ALBET Çocuk Tiyatrosu 'Üç İyi Arkadaş' isimli çocuk oyunu ile miniklerin karşısına çıktı. Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nde sahnelenen müzikli oyun miniklere kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Yoğun ilgi gören oyun iki seans tek perde olarak sahnelendi. Yönetmenliğini ALBET Tiyatro Eğitmeni Evrim Yaşar'ın yaptığı oyunda toplum kuralları ve arkadaşlık ilişkileri en güzel şekilde işlendi.

        "İlgi artarak devam ediyor"

        Minik tiyatro severlerin keyifle izlediği oyunun kadrosunda ALBET oyuncuları; Ecem Ilgın Kocaer, Sena Sude Dolutaş, Yağmur Elbir, Irmak Avcu, Furkan Doğan, Zehra Bermal Barlak, Ercil Güzlek, Ceylin Culum, Elif Duru Aras ve Bensu Yılmaz yer aldı. Oyunda saygı, sevgi ve hoşgörü temalarını eğlenceli bir dille sahneye yansıttıklarını belirten ALBET Tiyatro Eğitmeni Evrim Yaşar, "Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören oyunumuzu gelen talepler üzerine bu yıl da sahneledik. ALBET bünyesinde eğitim gören öğrencilerimiz her zamanki gibi çok iyi bir performans sergiledi. Geçen yıl ki oyunumuzun üzerine küçük eklemeler yaparak oyunu daha eğlenceli hale getirdik" dedi. Çocuk tiyatrolarının her zaman ayakta kalması gerektiğini de sözlerine ekleyen Yaşar, "Aliağa Belediyesi olarak bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Aliağalı minikler geçen yıla göre bu yıl tiyatroya daha fazla ilgi gösterdi. Bu ilgi her geçen günde artarak devam ediyor. Tiyatro sadece bir oyun sahnelemekten ibaret değil devamının da getirilmesi gereken bir sanattır. Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar'a tiyatroya verdikleri desteklerinden ötürü de çok teşekkür ediyorum" dedi.

        (CA)

        18.02.2018 12:43:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler