Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Egemenlik kavşağının yüzde 60'ı tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Mersin Ulaşım Ana Planı' doğrultusunda hayata geçirilen 'Egemenlik Katlı Kavşağı'nın yüzde 60'ı tamamlandı.

        Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirilen Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki Egemenlik Katlı Kavşağı projesindeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Mersinlilerin hizmetine açılacak olan katlı kavşak projesinde, altyapı ve yağmursuyu hattı çalışmalarının yüzde 40'ı, orta gövde kazısının ise yüzde 80'i tamamlanırken, zemin iyileştirme ve kaya dolgu çalışmaları devam ediyor.

        Doğu-batı yönünde battı-çıktı, 2 şerit gidiş, 2 şerit dönüş, yan yollar ise iki tarafta da ikişer şerit olarak planlanan projede üst yapı çalışmaları kapsamında 331 adet fore kazığı ve başlık kirişleri yerleştirilirken, istinat duvarının yüzde 90'ı tamamlandı. Kavşağın batı kısmında Kelveli Caddesine kadar olan yolda asfalt ve bordür çalışmalarına devam eden ekipler, güney batı yan yolda asfalt ve kaldırım çalışmalarını başlattı.

        Egemenlik katlı kavşağına bağlanan yan yollarda üst yapı terasman çalışmaları devam ederken, yol temeli ve dolgu çalışmalarının yapıldığı bölgede, sıkıştırılan zeminin sağlamlaştırılması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

        Vatandaşlara rahat ulaşımın sağlanması için mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışmalarına devam eden ekipler, Egemenlik Kavşağında önümüzdeki haftadan itibaren cephe panellerinin ve prekast kirişlerin montajını yapacak.

        Saatte 935 aracın geçeceği kavşakta, doğu-batı istikametinde battı-çıktı transit geçit, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçiş yapılacak. Ulaşım Master Planına göre yapılan bu projenin dalış ve çıkış uzunluğu ise 370 metre olacak.

        (HSK-Y)

        18.02.2018 13:24:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler