Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Liseli müzik grupları Karşıyaka'da yarışıyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Liselerarası Müzik Yarışmasında finalistler belli oldu. Elemeleri geçen 10 okul, 24 Şubat'ta Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosunda ilk 3'e girebilmek için yarışacak. Büyük finalde toplam 17 bin TL para ödülü de dağıtılacak.

        Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak amacıyla geleneksel hale getirilen Karşıyaka Belediyesi Liselerarası Müzik Yarışmasına bu yıl 53 okul katıldı. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosunda yapılan ve 3 gün süren elemeler büyük heyecana sahne oldu. Liseli müzik grupları; Teyfik Rodos, Sabri Tuluğ Tırpan, Oğuz Kaplangı, Evrim Özkaynak ve Esen Şeyda Özkulalı'dan oluşan jüri karşısında yeteneklerini sergiledi. Çoğu ilk kez sahne tecrübesi yaşayan genç yıldızlar, performanslarıyla büyük beğeni topladı.

        Jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda finale kalan 10 okul, 24 Şubat'ta ilk 3'e girebilmek için yarışacak. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosunda yapılacak final saat 17.00'de başlayacak. Birinci seçilecek grup 8 bin TL, ikinci 5 bin TL ve üçüncü de 3 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Jüri Özel Ödülüne layık görülecek gruba ise bin TL ödül verilecek.

        "Gençlerin yanındayız"

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Daha güzel bir dünya, daha yaşanır mutlu ülkeler, gençlerin elinde kurulacak ve yükselecektir. Karşıyaka Belediyesi, bu uğurda sonuna kadar çalışacak, her zaman gençlerimizin yanında olacaktır. Liselerarası müzik yarışmamız, bu çabaların sanat alanındaki örneklerinden biridir. Yarışmamıza katılan ve elemeleri geçen tüm gençlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

        (AG-Y)

        19.02.2018 11:04:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler