Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da 'Açık Kapı' projesi başladı

        - Vali Güzeloğlu:

        - "Bu kapı devletin vatandaşla buluştuğu gönül kapısı olacak"

        (Fotoğraflı)

        Ejder Ediz Işık

        DİYARBAKIR (İHA) - Vatandaşların başvurularına hızlı ve etkin çözümler üretilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen "Açık Kapı" projesi Diyarbakır Valiliğinde hizmete girdi. Projenin açılışına katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Bu kapı devletin vatandaşla buluştuğu bir gönül kapısı esasında olacak" dedi.

        Kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal verilmeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, hızlı ve etkin çözümler üretilmesi suretiyle kamu hizmetleri sunumunda vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen Açık Kapı Projesi kapsamında, vatandaş başvuru ve taleplerinin alındığı Açık Kapı bankosu Diyarbakır Valiliği vatandaş girişinde hizmete açıldı. Açılış törenine katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, proje kapsamında oluşturulan bölümü gezdi, bilgiler aldı ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

        "Vatandaşın her türlü başvurusunu alacak"

        "Açık Kapı" projesinin dert, istek ve şikayetlerini alan ve ilgili tüm kurumlara aktaran bir kapı olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Kimsesizlerin kimsesi olan, onlara uzatılan el olan dertlerine derman olan ve devletin onlara uzanan sıcak ve şefkatli eli olan bir kapı 'Açık Kapı.' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başlattığı ve önderliğinde devam eden projede biz de Diyarbakır'da devam eden bu projeyi sizlerle bugün paylaşmış oluyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü başvurusunu bu kapıda alacak yetişmiş ve bu anlamda eğitim almış görevlilerimiz çözümü ilgili kurumlara, diğer tüm birimlere ulaştıracaklar. Ön görüşmeler sonrasında gelişmeleri, ortaya çıkacak sonuçları kendileriyle paylaşacaklar. Bu paylaşma yüz yüze olacağı gibi telefonlarına mesaj iletmek şeklinde ya da cep telefonlarına mesaj göndererek bilgilendirme şekliyle olacaktır. Bu kapıda psikologlarımız olacak, kendi taleplerini ifade edecekleri kurumsal temsilcilerimiz olacak" dedi.

        "Bu kapı gönül kapısı esasında olacak"

        Hayata geçen projenin kısaca vatandaşın devletle buluştuğu gönül kapısı olacağına vurgu yapan Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

        "Kısaca bu kapı devletin vatandaşla buluştuğu bir gönül kapısı esasında olacak. Diyarbakır'da ve bu ülkenin her bir köşesinde her bir vatandaşımıza dokunmak, onlarla buluşmak, onların bize iletecekleri söyleyecekleri ve çözüm için bekleyecekleri her konuda hizmetlerinde olmak istiyoruz. Devletin milleti işçin var olduğunu yönetim anlayışımızın insan merkezli olduğunu gösterir noktada projemizi çok önemsiyoruz. Ben burada olan ve olmayan tüm vatandaşlarımıza hizmet etmekten onur duyduğumuz Diyarbakırlı vatandaşlarımıza bu kapılarımızın açık olduğunu, kendilerini bu kapıda karşılayacak bir sıcak gülümsemenin, onlara uzanan ve onların dertlerini çözmek için görevli olan burada kendilerinin evlatları olduğunu belirtmek istiyorum. Projemizin ve bu sürecimizin insanımıza ve Diyarbakır'a hayırlı olmasını diliyorum."

        (EEI-MP-Y)

        19.02.2018 11:49:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler