Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kız öğrencilere danışmanlık hizmeti

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), 160 kız öğrenciye eğitim tercihi ve iş hayatı ile ilgili bilgilendirme ve danışmanlık yaptı.

        TREDAŞ, Çorlu Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulunda 8. Sınıfta okuyan 160 kız öğrenciye, lise ve üniversite tercihlerinde, endüstri meslek lisesinin elektrik bölümü, mühendislik fakültelerinde elektrik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliğine dönük eğitim ve kariyer imkanlarıyla ilgili eğitim tercihleri ve iş hayatına yönelik danışmanlık yaptı.

        Kadınların iş hayatındaki istihdamının ve cinsiyetler arasında adil ve eşitlikçi fırsatların sunulmasına ilişkin farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmada 8. sınıfta okuyan kız öğrenciler, lise ve üniversite tercihlerine yönelik olarak, endüstri meslek lisesinin elektrik bölümü ve mühendislik fakültelerinde elektrik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliğine dönük eğitim ve kariyer imkanlarıyla ilgili şirket yöneticileri, kadın tekniker ve mühendisler tarafından bilgilendirildi.

        Okul Müdürü Fatih Yazgan, TREDAŞ'ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, faydalı iş birliklerine hazır olduklarını iletti.

        TREDAŞ, Mart ayında aynı okulda düzenleyeceği enerji temalı resim ve proje yarışmasının hazırlıklarına da devam ediyor.

        (İSM-MEF-Y)

        19.02.2018 12:20:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler