Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Engelsiz Öğrenme Festivali'ne hazırlanıyor

        - İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş;

        - "Festivale sadece özel eğitim öğrencileri katılacak"

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Özel Eğitim Okulu'nda düzenlenen veli toplantısına katılan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitimdeki öğretmenlerin daha fedakarca görev yaptıklarını söyleyerek, "Mayıs ayında özel eğitim öğrencilerine, sadece onlar için Engelsiz Öğrenme Festivali düzenleyeceğiz" dedi.

        Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Özel Eğitim Okulu Müdürü İbrahim Aydoğar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Atike Yılmaz ve çok sayıda veli katıldı.

        Toplantısı öncesi konuşma yapan Bilecik Özel Eğitim Okulu Müdürü İbrahim Aydoğar, il müdürlerinin özel eğitime, özel bir zaman ayırdıklarını söyleyerek, "Özel eğitim konusunda velileri bilgilendirmek üzere Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Atike Yılmaz İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş hanımefendinin daveti üzerine bugün davet etti. Velilerden gelen istek doğrultusunda çocuk gelişimi ve hemşirelik öğrencilerinden gruplar oluşturup, onların evleri ziyaret etmek ve kaliteli vakit geçirilmesini sağlamak şeklinde bir uygulama yapmak. Öğrencilerin evlerde günlük yaşam becerisi, sosyal beceriler, gibi eğitimlerin verilmesi, oyunların oynanması, hemşirelik bölümü öğrencilerinin ise; sağlıkla ilgili konularda velileri bilgilendirmesinin amaçlandığını, velilerin kendilerine uygun zamanları belirtmelerinden sonra üniversite öğrencilerini ile bir çalışma yapacağız. Üniversite öğrencilerinin, özel eğitim okulundaki öğrencilerin gelişimine destek verdiklerini, stajlarını bu okulda yaptıklarını, bu anlamda üniversitenin kapılarının sonuna kadar açık. Bu konuda öğrencilerin çok istekli oldukları gördük" dedi.

        "Engelsiz Öğrenme Festivali düzenleyeceğiz"

        Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise; eğitimdeki öğretmenlerin daha fedakarca görev yaptığını, göreve geldiklerinden beri 'Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur' düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi. Durmuş, "Okulda yapılan çalışmaların ötesinde ne yapabiliriz diye düşündük. Mayıs ayında özel eğitim öğrencilerine, sadece onlar için Engelsiz Öğrenme Festivali düzenleyeceğiz. Bu festivalde özel eğitim öğrencilerinin neler yapabileceği, onlarında birey olduğunu ve fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini tüm Bilecik'e göstermek istedik. Bu konuda üniversitemiz destek oldu. Bir taraftan da velilere nasıl destek olabiliriz diye düşünürken, üniversite öğrencilerinin ailelere destek vermesi konusunda çalışma yaptık. Bununla beraber meslek lisesi öğrencilerin de ihtiyacı olan ailelere yardımcı olarak, elektrik ve mobilya dekorasyon bölümü öğrencilerin bu çalışmada görev aldı. Burada öğrencilerin hem stajlarını yaparken hem de büyüklerinin ihtiyaçlarını karşılamak dolayı manevi bir doyum sağladılar. Toplumun kaybedilmemesi gereken yarımlaşma değerinin öğrenciler tarafından hayata geçirildi. Velilerden, ihtiyacı olan aileleri kendilerine bildirmelerini istiyoruz. Eğer çocuğumuzun ve velilerimizin yüzünde bir tebessüme vesile olabiliyorsak bu bize yetecektir ve amacımız budur. ENMEP projesi ile görme işitme ve bedensel engelli öğrencilere matematik eğitimi veriyoruz. Bilecik'ten ve il dışından bu eğitimden faydalanan 65'e yakın öğrencileri var. Burada velilerimize eğitim verecek olan öğretmen Hale Uçuş'a teşekkür ederim" dedi.

        (DA-Y)

        19.02.2018 12:30:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler