Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara 1 Nolu Koruma Kurulu, 3'üncü Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesini onayladı

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Ankara 1 Nolu Koruma Kurulu, 3'üncü Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesini onayladı.

        Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın göreve gelmesinin ardından Kastamonu'nun saklı hazinesi olan tarihini gün yüzüne çıkartmak üzere hummalı bir çalışma içerisine girildi. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Kastamonu Belediyesince hazırlanan Yavuz Selim ve Hepkebirler Mahalleleri'nde uygulanacak 3'üncü Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Ankara 1 Nolu Koruma Kurulu'ndan 3'üncü etap sokak sağlıklaştırma projesine de onay aldı. Proje kapsamında 1 anıtsal yapı, 14 tescilli yapı ve 28 tescilsiz yapı olmak üzere toplam 43 yapının dış cephe iyileştirmesi gerçekleştirilecek.

        Kastamonu'nun tarihi bir gelişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Babaş, "Burada hedefimiz Kastamonu'muzun tarihi zenginliğinden en üst düzeyde faydalanmasını sağlamaktır. Ekiplerimiz yılların eksikliğini gidermek adına hummalı bir çalışma içerisinde. Burada güzel olan kendi proje ekibimizin ülke çapında projeler çiziyor olması. Çok ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bugün Nasrullah Meydanı ilimizin tarihi ihtişamına yakışır hale geldi. Yine Türkiye'nin en büyük konaklarını restore ederek kültürümüze kazandırdık. Bu yolda yaklaşık 40 milyon TL'lik bir yatırımı 3 yılda gerçekleştirdik. Tarihi yapıları restore etmek kolay bir iş değil. Burada çok dikkatli ve titiz olmak zorundasınız. Hedefimiz Dünya Kültür Miras Listesi'ne Kastamonu ismini yazdırmaktır. Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını alarak bu yolda önemli bir adım attığımıza inanıyorum. 2018 yılının Kastamonu'nun yılı olacağını düşünüyorum. Bu yıl içerisinde ilimizin tüm değerlerini sadece ülkemize veya Türk Dünyası'na değil tüm dünyaya tanıtacağımızdan eminim. Bu yolda hep birlikte olmamız ve şehrin bütün olarak hareket etmesi önemlidir. Bugün Kastamonu'ya iyilik yapmak isteyen konak onarmasını tavsiye ederim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde talebi olduğunu unutmayalım. Çıktığımız yolda hızla ilerliyoruz ve bu yolun sonunda hedeflerimize ulaşacağımızı biliyorum" diye konuştu.

        (Vİ-GY-Y)

        19.02.2018 13:58:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler