Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali Kuşçu Uzay Evi'ne öğrencilerden yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüpsultan Belediyesinin çocuklara ve gençlere yönelik hizmetlerinden biri olan Ali Kuşçu Uzay Evi'nin eğitim programı yoğun ilgi görüyor. 2018 Haziran ayının sonuna kadar yaklaşık 6 bin öğrenci eğitim almak için sırada bekliyor.

        Alibeyköy Osmanlı Park'ta kendi enerjisini üretebilen "Yeşil Bina"da hizmet veren Ali Kuşçu Uzay Evi'nde eğitimler ücretsiz olarak veriliyor. Ali Kuşçu Uzay Evi programı öğrencilerden ve gençlerden yoğun ilgi görürken, Haziran sonuna kadar kayıtlar doldu. Yaklaşık 6 bin öğrencinin Haziran ayının sonuna kadar eğitim alacağı belirtilirken, 70 okuldan toplam 13 bin öğrenci de kayıt için sıra bekliyor.

        Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın insana yatırım hedefiyle çocuklara ve gençlere yönelik hizmetlerinden biri olan Ali Kuşçu Uzay Evi, 2014 yılı Kasım ayında hizmete girdi. Kurulduğu günden bu yana "5-25 Yaş Arası Simurg Yaygın Eğitim Programı" kapsamında 35 binden fazla öğrenciye hizmet veren merkez, bu başarısıyla Marmara Belediyeler Birliğinin düzenlediği Altın Karınca Yarışması'nda "Kültür ve Sanat" proje kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Ali Kuşçu Uzay Evi'nde her eğitim öğretim yılı içerisinde hafta içi her gün okullara ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik tek seferlik eğitimler veriliyor. Her hafta sonu ise süreli eğitimlerin yanı sıra tek seferlik bireysel katılımlı eğitimler gerçekleştiriliyor.

        Tek seferlik eğitimlerde astronot kostümlerini giyen öğrenciler, içerikleri okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenmiş olan temel astronomi ve uzay bilgilerinin yer aldığı konu anlatımlı eğitimlerin ve öğrendiklerini pekiştirmek üzere hazırlanan atölye çalışmalarının yer aldığı dolu dolu 1,5 saat geçiriyor. Süreli eğitimler ise Amatör Astronomi ve Astronomi Yaz Okulu olmak üzere iki şekilde gerçekleştiriliyor.

        (HK-Y)

        19.02.2018 17:22:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler