Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyaka'da Slav işi kutlama

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Slav halklarının "Bahara merhaba" bayramı Maslenitsa, Karşıyaka'da coşkuyla kutlandı. Soljenitsin Rus Dil ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde, Gondol Kafe'de gerçekleştirildi.

        İzmir'de yaşayan Rusların bir araya geldiği geleneksel bahar kutlaması, büyük coşkuya sahne oldu. Katılımcılar kendi kültürlerine özgü şarkılar söyledi, yöresel dans gösterileri sergiledi. Türk-Rus ailelerin çocukları da danslarıyla etkinliğe renk kattı. Misafirlere güneşi temsil eden krepler ikram edildi.

        Düzenlenen kermeste Rus emekçiler el işi takı, çanta ve mum gibi çeşitli ürünlerle stantlar açtı. Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi de el emeği göz nuru ürünleriyle kermeste yer aldı. Bayramlarını coşkuyla kutlama imkanı bulan katılımcılar, organizasyon için Karşıyaka Belediyesi'ne, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

        (AG-Y)

        20.02.2018 11:05:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler