Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankaya'da eşitlik ayı başladı

        ANKARA (İHA) - Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla "Mor Bayrak" sahibi olan Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde "Eşitlik ve Farkındalık Ayı" programı başlattı. Sinemadan şiddete; ayrımcılıktan belgesele pek çok atölyenin düzenleneceği program kapsamında, ilk olarak "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" atölyesi gerçekleşti.

        Nar Kadın Dayanışma, Jose Marti Küba Dostluk Derneği, Kaos GL, Kadın Dayanışma, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi gibi dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlenen etkinliklerin ilki Yüzüncü Yıl Çankaya Evi'nde gerçekleşti. Eğitmenlerinin Nar Kadın Dayanışma'dan Defne Kıran ve Pınar Yüksek'in olduğu "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" atölyesine yoğun katılım oldu. Çankaya Evi kursiyerlerinin yanı sıra semt sakinlerinin de katıldığı atölyede, toplumsal cinsiyet rolleri ve etkileri üzerinde durularak farkındalık oluşturma çalışması yapıldı. Etkinlikler kapsamında, "üretim", "şiddet", "toplumsal cinsiyet ve ayrımcılık" "sağlık", "hak okur yazarlığı" başlıklı atölyelerin yanı sıra, sinema atölyesi de düzenlenecek. 2009 Küba ve Almanya yapımı "Şeker ve Tuz" adlı belgesel gösteriminin ardından Küba Cumhuriyeti Konsolosu Mayvet Gonzalez Fernandez ile söyleşinin de düzenleneceği etkinliklerde "Ben de Varım" motivasyon eğitimi de gerçekleşecek.

        Yüzüncü Yıl, Esat, Karapınar, Ata, Bademlidere, Cebeci, Mürsel Uluç, Beysukent, Bayraktar, Maltepe Çankaya Evleri'nin yanı sıra, Çankaya Belediyesi Mali Hizmetler Toplantı Salonu'nda ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliklere ilişkin ayrıntılı bilgi www.cankaya.bel.tr adresinde yer alıyor.

        (JA-MK-Y)

        20.02.2018 11:49:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler