Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk Yardım Eğitim Merkezi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Emre Gülle

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Kadriye Nazif Gölge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan "İlk Yardım Eğitim Merkezi" düzenlenen törenle açıldı.

        Açılış törenine Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir ve kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. Tekirdağ'da görev yapan öğretmenleri kapsayan, Sağlık Bakanlığının 29 Temmuz 2015 Tarihli ilk yardım yönetmeliğinin 19. maddesine göre, İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığının finansal desteği ile kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezinde öğretmenler iki günlük eğitimin ardından sınava tabi tutularak. sınavda başarılı olan öğretmenler İlk Yardımcı Sertifikası ve İlk Yardımcı Kimlik Kartına sahip olacak. 16 kişilik gruplar halinde olacak eğitimler 3 eğitmen tarafından verilecek. Bu eğitimlerde, bir okul ya da kurumda iş kazası olmaması için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verilerek ilk yardım esnasında doğru temel yaşam desteğinin en doğru şekilde yapılması.

        Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışa katılanlara kısa bir ilk yardım eğitimi de verildi.

        (EG-MEF-Y)

        20.02.2018 12:00:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler