Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, "Biz Bize Erzurum" programına konuk oldu

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Kanal 25'te Pazartesi ve Perşembe günleri ekranlara gelen "Biz Bize Erzurum" adlı haber yorum programı tüm hızıyla devam ediyor.

        Naci Ergen'in hazırlayıp sunduğu, Nokta Medya Editörü Samet Özünal ve Günebakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akdağ'ın da yorumlarıyla katıldığı programa konuk olan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye'deki nüfus artışı üzerinde durdu. İlçenin nüfusunun sürekli arttığını ve her yıl kaydedilen rakamların bir önceki yılı geride bıraktığını anlatan Başkan Orhan, "Bu yıl da yine TÜİK'in istatistikleri doğrultusunda ilçemizin nüfusunda önemli bir artış olduğu ortaya çıktı. Ben ilçemizdeki bu artıştan her bahsedişimde, bana şu soru yöneltiliyor: 'Aziziye'ye yeni bir mahalle ya da belde mi bağlandı?'. Çünkü sürekli hız kazanan bir nüfus artışı söz konusu. Bu da ister istemez dikkatleri çekiyor" diye konuştu.

        NÜFUS ARTIŞI CAZİBEYLE MÜMKÜN

        Nokta Medya Editörü Samet Özünal da, yerleşim merkezlerindeki nüfus artışı ve hızının, o yerleşim merkezlerinin kazandığı cazibeyle doğrudan ilgili olduğunu belirterek, Aziziye'de oluşan bu tablonun, aslında ilçenin cazibe kazanmaya başladığını ve çekim alanını giderek genişlettiğini gösterdiğinin altını çizdi.

        Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Aziziye'nin en büyük potansiyellerinden birisinin termal turizm olduğunu vurguladı. Başkan Orhan, "İlçemizin cazibe kazanmasında termal turizmin ve yaptığımız termal yatırımlarımızın çok büyük bir payı var" ifadesini kullanırken, Özünal da, Ilıca'nın sahip olduğu termal ayrıcalığa yüzlerce yıl öncesinden örnekler verdi.

        ILICA KAPLICALARININ TARİHSEL DERİNLİĞİ

        Ilıca kaplıcalarından yüzlerce yıl önce bile bahsedildiğini kaydeden Samet Özünal, "1590'lı yıllarda Seyyah Aşık Mehmed tarafından kaleme alınan Menazir-ül Avalim adlı eserde dahi Ilıca'dan ve kaplıcalarından bahsedilir. Aşık Mehmed, Ilıca kaplıcalarına çevre vilayetlerden insanların akın akın geldiklerini ifade eder ve hem sularının, hem de havasının şifalı olduğunu aktarır. Yine Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman da Ilıca'ya gelmiş olan Osmanlı padişahlarıdır. Aynı zamanda ilk Türk minyatür sanatçısı olan Matrakçı Nasuh da, Kanuni Sultan Süleyman'la Erzurum'a gelişinde hem Erzurum'u, hem de Ilıca'yı bir minyatürle tasvir etmiş, Ilıca kaplıcalarını çizmiştir. Yani Ilıca'daki kaplıcalar öyle bir gecede kazanılmış bir zenginlik değildir, tarihsel bir geçmişi de ifade eder" diye konuştu.

        (ERZ-AT-Y)

        20.02.2018 12:42:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler