Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Paşmakçı esnafına ruhsatları veriliyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ı Paşmakçı Sanayi Sitesi'ndeki esnafa ruhsatlarını verdi.

        Eyüpsultan Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri iş yerleri denetimlerini sıklaştırdı.Bu kapsamda eksiklerini tamamlayan Paşmakçı Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerine Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katılımıyla düzenlenen bir törenle ruhsatları verilmeye başlandı.

        Tören öncesi sanayi sitesi esnafına 500 kişilik dev kahvaltı sofrası kuruldu. Başkan Remzi Aydın burada Paşmakçı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kocaşahinoğlu ve esnaflarla oturarak kahvaltı etti. Ardından ruhsat teslim törenine geçildi.

        "Sanayi sitelerimiz kıymettir"

        Törende konuşan Başkan Remzi Aydın, "Azmettik, arzu ettik, bu isteğimizi bugün gerçekleştiriyoruz. Emin olun her daim bizim gündemimizdeydiniz. Topçular bölgemizdeki sanayi sitelerimiz bir kıymettir. Eyüpsultan'da doğmuş ve bir dokuma ustasının oğlu olarak büyümüş biriyim, bundan dolayı sanayi sitelerinde esnafın nasıl çalıştığını biliyorum. Bu sitelerimiz yaşatılmalı, bu sitelerimizin esnafı sanatıyla, ahlakıyla örnek gösterebileceğimiz insanlardır. Buralar gerçekten istihdam alanlarıdır. Gençlerimizi alın teriyle, sanatkarlıkla gençlerimizi buluşturmamız lazım. Bölgemizdeki bütün sanayi sitelerimizdeki esnafımızla gençlerimizi buluşturacağız" dedi.

        Esnafa ruhsatları verildi

        Ruhsat problemine dikkat çeken Başkan Remzi Aydın, "Arkadaşlarımız Paşmakçı Sanayi Sitesi'nde bulunan 300'den fazla esnafımızın ruhsatı için çalışmalarını yaptılar. Bugün ilk 5 tanesini ben takdim edeceğim. Ruhsat problemi önemli. Çok ufak dokunuşlarla, iyi niyetli yaklaşımlarla bu sorunun kolayca çözülebileceğini gördük ve çözdük. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Titiz bir çalışma yaparak ilçemizdeki sitelerde 3 bine yakın işletmenin ruhsatlarının önümüzdeki süreçte peyderpey çıkarılacağı ve sahiplerine verileceği bilgisini arkadaşlar bana verdi. Şimdiden hayırlı olsun. Eyüpsultan'da sanayi sitelerinde ruhsatsız iş yeri kalmayıncaya kadar bu çalışmamız devam edecek" diye konuştu.

        Konuşmasının ardından Başkan Remzi Aydın 5 esnafa ruhsatını takdim etti. Bu aradaPaşmakçı Sanayi Sitesiesnaflarından cam üfleme sanatkârı Aydın Yıldız, özel olarak yaptığı dev çay bardağını ve semazen figürünü Başkan Remzi Aydın'a hediye etti.

        Tören sonrası Başkan Remzi Aydın sitede bulunan esnafların işyerlerini ziyaret etti.

        (HB-ÖK-Y)

        20.02.2018 14:14:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler