Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahlatlı Şehit Mesut Ardıç'ın ismi okula verildi

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitim-öğretim gösteren Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ismi Şehit Mesut Ardıç Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak değiştirildi.

        Piyade Uzman Çvş. Mesut Ardıç, 2016 yılında Hakkari Yüksekova Tekeli Karakolu üs bölgesinde PKK terör örgütü ile girdiği çatışma sonucu şehit olmuştu. Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şehidin ismini okulda yaşatmak için ilçede bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ismini Şehit Mesut Ardıç Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirme kararı aldı. Alınan karardan sonra okulun ismi değiştirilerek yeni ismi için bir program düzenlendi. Programa Ahlat İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, Emniyet Müdürü Erdem Yaban, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ve şube müdürleri, İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, şehidin babası Mürsel Ardıç ve aile fertleri, bazı şehit aileleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Program okul öğrencilerinden Furkan Akarsu'nun okumuş olduğu Kur'an tilavetiyle başlayarak, Müftü İmamoğlu'nun duasıyla devam etti. Daha sonra Şehit Mesut Ardıç'ın öz geçmişi okundu. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden bir konuşma yaparak, şehidin adını yaşatmak için okula adını verdiklerini belirterek, "Bizler onları toprağa değil kalbimize gömdük. Bu vesile ile Şehit Mesut Ardıç'ı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

        Ardından konuşan şehit babası Mürsel Ardıç, bu anlamlı programın düzenlenmesinden dolayı teşekkür ederek, "Bir şehit babası olarak hüzünlüyüm. Çok şey konuşmak isterim ama buraya bu saatte geldiniz ve bizi onure ettiniz. Hepinize teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

        Daha sonra konuşan Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, "Bin yıldır bulunduğumuz bu topraklarda aralıksız şehit veriyoruz. Bugünde Afrin mücadelemiz inşallah zalimin karşısında, mazlumun yanında rızayı ilah için bulunma şerefini bize veren diri bir mücadeledir. Biz milletçe bir imtihana tabiyiz. Alem-i İslam'ın bekası için görevli gibiyiz. Bundan da şeref duyuyoruz. Elbet teki anne ve babalar bu mevzuda acıyla beraber o şerefi de levha gibi anıllarında taşıyorlar. Ahlat'ımızda yakın tarihimizde şehitlerimiz oldu. Mevzuat açısından da bir sorun olmazsa şehitlerimizin ruhaniyetine uygun bir düzenlemeyi de belediye olarak tertip edeceğiz. Biz vatanımızı ve devletimizi aziz biliyoruz. Burada ki azizliğin temeli de milletimizin aziz olmasıdır. Milletimizin bekası için de her türlü fedakarlığa hazırız ve gayret edeceğiz. Cenab-ı Hak ailelerimize sabırlar ihsan etsin. Milletimize de bu konuda sabırlar diliyorum. Şehitlerimizin makamları Ali, mekanları cennet olsun" dedi.

        Son olarak konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, "Şehit Mesut Ardıç kardeşimizi, isminin verildiği okulda anıyoruz. Ama şuna net olarak inanıyoruz ki kendisi Cennet-i Ala'da mesut bir şekilde yaşıyor. Şüphesiz hepimiz ölümü tadacağız. Ve şunu da iyi biliyoruz ki ölmek değil yaşamak, yaşatmak esastır. Ama bir milletin ya da bir dinin fertlerinin yaşaması, yaşatması için eğer ölmekte gerekiyorsa vatanı, milleti ve dini için ölenler şehittir. Allah hepimize böyle bir ölümü nasip eylesin. Hepimiz sonunda öleceğiz. Şehidimizin babası burada şüphesiz bir baba için çok zor ama, anneler için çok daha zor. Ama onlar bilmelidir ki bu vatan için ölenler şehitlerdir. ve onlar ayette geçtiği üzere ölü değillerdir. Şunu da iyi bilsinler ebediyete kadar da bu milletin her zaman kalbinde yer tutacaklardır. Bu memleketin bekası için şuan Afrin'de de Türk ordusu ve güvenlik güçleri hayatlarını feda ediyorlar. Bunlar bizler burada daha rahat yaşayalım diye. İnsanın canını her hangi bir dünya metairine değişecek bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz. Onlar vatanlarını seviyor. Hepimizde seviyoruz. Allah bu Devlete zeval vermesin. İnşallah kanlarını bu memleket için döken, şehit olan bu kardeşlerimiz sayesinde de Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek yaşayacaktır" dedi.

        Yapılan konuşmaların ardından okul önünde toplu fotoğraf çekilmesiyle birlikte program sona erdi.

        (SAD-ŞAK-Y)

        20.02.2018 14:37:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler