Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sözlü'den 'mülteci' vurgusu

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "AB, insani değerleri yüceltme iddiasına ancak Türkiye'nin misafirperverliğini öne çıkararak ulaşır" dedi.

        Başkan Sözlü, AB Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Toplantısı'nda Adana'nın 300 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını, Avrupa Birliği'nin insani değerleri yüceltmek gibi bir iddiası varsa önce Türkiye'nin mülteciler konusundaki misafirperver başarısını öne çıkarmaları gerektiğini söyledi. Sözlü, ''Türkiye'ye Doğu Avrupa ülkelerinden bir tur otobüsü gelse burada kaybolmaz; ancak Türkiye'den Doğu Avrupa'ya giden bir tur otobüsü Avrupa polisine verilen rüşvetin ardından bulunabilir'' örneği vererek hukuk ve demokrasi kıyaslaması yaptı.

        15 Temmuz hain darbe kalkışmasına atıfta bulunan Başkan Sözlü, Avrupa'daki basın yayın organlarının AB'nin FETÖ'cülere ev sahipliği yaptığını aktararak, ''FETÖ'cülerin canını yaktığı Türk Milleti, Türk insanı AB üyesi ülkelerden daha kıymetsiz değil'' dedi.

        (ADN-Y)

        20.02.2018 15:28:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler