Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediyeden 3 bin kişiye istihdam sağlayacak yarım milyonluk proje

        - Belediye açtığı projeyle 3 bin kişiye meslek eğitimi verecek

        - Başkan Balcı:

        - "Bir kişinin istihdam edilmesi bize paradan daha önemli"

        (Fotoğraflı)

        Ejder Ediz Işık

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi tarafından başlatılan ve yaklaşık 500 bin liraya mal olacak olan "Kay Tek" projesiyle 3 bin kişiye piyasada ihtiyaç bulunan pozisyonlara yönelik mesleki eğitim kurları verilecek. Projenin protokol imza törenine katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, bir kişinin meslek öğrenmesinin projenin maliyetinden çok daha önemli olduğunun altını çizdi.

        Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi tarafından işsiz gençlerin istihdamına yönelik teknik meslek eğitimleri verilecek "Kay Tek" projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan projenin belediye konferans salonunda düzenlenen imza törenine Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Kızıl, Meksa Vakfı Başkanı Sertaç Işık ve Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çevik katıldı.

        "Hedef 3 bin kişiye ulaşmak"

        Projenin tanıtım sunumunun ardından konuşan Kaymakam Balcı, proje ile 3 bin işsiz vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Balcı, "İnsanlarımıza özellikle işsiz insanlarımıza kısa vadeli, 2-3 aylık teknik kurslar ile meslek sahibi yapmak. İnsanlarımızın meslek sahibi olmasını önemsiyoruz. Bu bir ekip çalışmasıdır. Belediyenin, kaymakamlığın organizesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Meksa Vakfı, Halk Eğitim Müdürlüğü ve bizim okullarımızın işbirliğiyle bu organizasyonu yaptık. Bizim amacımız 2 ya da 3 aylık teknik kurslarla insanlarımıza meslek kazandırmak. Halk Eğitim Merkezi kurslarından farklı bu kurslar. Halk Eğitim Merkezi daha çok mesleki bilgi, beceri kursları veriyor bunlar ise teknik kurslar olacak. Bir meslek edinebileceğimiz nitelikte kurslar. Özellikle de işsiz insanlarımıza iş sağlayacak, onların istihdamına katkı sağlayacak ayrıca da bilgi ve becerilerini arttırabilecek anlamlı, önemli ve değerli bir çalışma. Bir altın bilezik gibi düşünüyoruz. İşsiz insanlarımız buna çok rahat bir şekilde gelebilirler. Belirlediğimiz kurslar piyasanın taleplerinin de karşılayan kurslar. Milli Eğitim Bakanlığının onaylı sertifikaları da verilecek. O işin bilgisine, becerisine sahip olduklarını gösterir bir tür lisans verilecek. Hedefimiz bir yıl içerisinde 3 bine yakın insanımızı kurslarımıza almak ve onların meslek kazanmasını sağlamak. Bütün giderleri de belediye olarak karşılayacağız. Başta Diyarbakır olmak üzere Diyarbakırlı hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

        "Bir kişinin meslek öğrenmesi bizin için çok önemli ve anlamlı"

        Projenin maliyetinin çok bir anlamı olmadığının altını çizen Balcı, "Bunların maliyetinin çok bir anlamı olmadığını düşünüyorum çünkü bir kişinin meslek öğrenmesi bizim için çok anlamlı ve önemli bir şey. Maliyet olarak malzemelerini almış olacağız, zaman içerisinde beklenmeyen giderler de oluyor. Yaklaşık olarak bu projeye 500 bin liraya yakın para harcarız diye düşünüyorum. Temizlik malzemeleri, alet edevat var, kursiyerlerin ulaşımı, nakliyesi, öğretmenlerin ücretleri var. 1 milyona kadar da çıkar diye düşünüyorum ama bu benim söylediklerin tahmini bir rakam" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

        (EEI-MP-Y)

        20.02.2018 15:44:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler