Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da 'Fidanlar Ağaca Ağaçlandırma Etkinlikleri Uygulama' protokolü imzalandı

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde Tevfik Emin Başarır İlkokulu'nun 'Fidanlar Ağaca Ağaçlandırma Etkinlikleri Uygulama Protokolü' kapsamında başlattığı proje imzalandı.

        Protokolde Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Tevfik Emin Başarır İlkokulu Müdürü Bayram Ali Dur ile Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya yer aldı.

        Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen arasında imzalanan protokol kapsamında okul bahçesine ait alanların ağaçlandırılması sağlanacak. Tevfik Emin Başarır İlkokulu Müdürü Bayram Ali Dur, "Okulumuz adına öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı ile fidan dikilerek ilçede 21 Mart dünya ormancılık günü etkinlikleri kapsamında hatıra ormanı oluşturulacak. Ağaçlandırma faaliyetlerine öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımlarını teşvik ederek çevre, doğa ve sevgisi ile yeşil alanların çoğaltılması, yaşatılmasının insan hayatı için taşıdığı önem çerçevesinde bilinç oluşturulacak. Orman ve doğa sevgisi konularında öğrencilere farkındalık eğitimleri verilerek bilinç oluşturulacak" dedi.

        Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç ise ağaçlandırılmasına karar verilen alanlarda fidan dikiminde uygulanacak teknik ile dikilecek fidanların türünü ve miktarını belirleme, toprak işleme, fidan temini, fidan dikimi, sulama, tamamlama dikimleri, dikim sahasının bakımı, korunması gibi işlerin takibinde olacaklarını ifada etti.

        20.02.2018 15:56:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler