Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli'nde Arazi Toplulaştırma konulu panel gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Şube Başkanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği işbirliğiyle organize edilen "Arazi Toplulaştırması" konulu panel Merkez ilçeye bağlı İnece beldesi düğün salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

        Moderatörlüğünü Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan'ın üstlendiği panelde Prof. Dr. İsmet Arıcı ve Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürü Ömer Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Toplulaştırma Uygulama Alanı ilan edilen köyler ile birlikte çevre ilçe ve köylerden de yoğun ilgi gösterildi.

        Toplulaştırma nedir ve faydaları nelerdir gibi soruları cevaplayan Prof. Dr. İsmet Arıcı, arazi toplulaştırmasının bir sihirli değnek olduğu vurgusunu yaptı. Meslek hayatının uzun döneminde toplulaştırma konusunda çalıştığını belirten Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürü Ömer Yılmaz ise, uygulamada çiftçinin sorumlulukları ve işleyişiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

        Toplulaştırma çalışmaları tamamlanan Edirne Merkez ilçe Doyran köyü çiftçisi Tevabil Çevik ise, misafir olarak katıldığı panelde, toplulaştırmada kendi köylerindeki deneyimlerinden örnekler verdi.

        Çiftçilerin sorularının yanıtlanması ile devam eden panelde üretim planlaması, birlikte üretim konularına vurgu yapılarak, Kırklareli Belediye Başkanlığının ikramı ile sona erdi.

        (EG-MEF-Y)

        20.02.2018 16:05:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler