Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kozlu'da "Gençlerle Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi hayata geçti

        (Fotoğraflı)

        Barış Doğan

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünce Osmanlı döneminde çay, kahve içilerek; gazete, dergi ve kitap okunan kıraathaneleri yeniden eski hüviyetine kavuşturmak isteyen ''Kıraathaneler Aslına Dönüyor'' projesi hayata geçti.

        Gençlik Merkezlerinin öncülüğünde gerçekleştirilecek bu proje ile kahvehanelerde vakit geçiren gençler başta olmak üzere vatandaşların çay, kahve eşliğinde kitap okuması amaçlanıyor. İlçede Kozlu Gençlik Merkezince uygulanan Kıraathaneler Aslına Dönüyor projesi, periyodik aralıklarla İlçenin farklı yerlerinde gençlerin katılımıyla devam ediyor. 19 Şubat Pazartesi günü Kozlu Merkez Çay salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Kaymakam Ahmet Karakaya, İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Özlem Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Remzi Bayır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ, Kozlu Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ve vatandaşlar katıldı.

        Kaymakam Ahmet Karakaya; geçmişte kıraathanelerin edebiyat, tarih, din ve hayat üzerine konuşmaların yapıldığı, kitap okunduğu yerler olduğunu, zamanla kıraathanelerin bu işlevinden uzaklaşarak oyun oynanılan mekanlara dönüştüğünü, kıraathanelerin aslına dönmesi için Kozlu Gençlik Merkezi öncülüğünde gönüllü gençlerle her pazartesi ilçenin çeşitli mekanlarında etkinliğin devam edeceğini ifade etti. Proje kapsamında; Kozlu İlçe Halk Kütüphanesinin de katkılarıyla ilçedeki kıraathanelerde kitaplık oluşturarak vatandaşların kolayca kitaba ulaşarak okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlamak istendiği belirtildi.

        (BD-OA-Y)

        20.02.2018 16:25:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler