Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayburt şehitlerine yürüdü

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Beşir Kelleci

        BAYBURT (İHA) - Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yüzlerce Bayburtlu Kop Dağları Milli Parkı'nda bulunan Kop Şehitliği Anıtı'na yürüdü.

        Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen programda yüzlerce Bayburtlu, araçları ve otobüslerle Kop Dağı Özel İdare tesislerine geldi. Burada dağıtılan dönemin askeri beresini takan vatandaşlar cirit atları eşliğinde ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

        Yaklaşık 2 kilometre yürüyüşün ardından Kop Dağı Şehitleri Anıtı'na gelen vatandaşlar şehitlerimiz için dua etti. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan törende, askeri manga tarafından şehitlere saygı atışı yapıldı. Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

        "Amacımız birliğimizi beraberliğimizi daim kılmak"

        Burada konuşan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, hep birlikte 100 yıl önce verilen mücadeleyi anımsadıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

        "Şu anda Kop Dağı'nda aziz şehitlerimizin huzurundayız. Hep birlikte bu dağlarda 100 yıl önce verilen mücadeleleri anımsıyor ve ecdadımızla gurur duyuyoruz. Biz öyle bir milletin evlatlarıyız ki, 100 önce burada ecdadımız adına şehitlerimiz, gazilerimiz görevlerini yaptılar. Bize sıra geldiğinde eminiz ki, burada bulunan tüm Bayburtlular, tüm Türkiye gözünü kırpmadan, tereddüt etmeden yollara düşer ve üzerine düşen vazifeyi yerine getirir. Nitekim şu anda sınır boylarında Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu adı altında kahraman Mehmetçik'imiz, nöbette ve üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Amacımız birliğimizi beraberliğimiz daim kılmak. Şanlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak, ezanımızı susturmamak."

        Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise yaptığı konuşmada "Bu anlamlı günde kaybedilmemiş Plevne olan Kop Dağlarında bizi bir araya getiren rabbime sonsuz hamt ediyorum." diyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

        Yürüyüşe, Garnizon komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, Bayburt İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, üniveriste öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        (BK-AA-Y)

        20.02.2018 16:33:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler