Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avustralyalı Türk asıllı öğrenciler Eyüpsultan'ı gezdi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Avustralyalı Türk asıllı öğrenciler, Eyüpsultan Tarihi Merkez (ESTAM) Rehberlik Hizmeti ile Eyüpsultan'ı gezme imkânı buldu.

        Eyüpsultan Belediyesinin vizyon projelerinden ESTAM (Eyüpsultan Tarihi Merkez)kapsamında hayata geçirilen Rehberlik Hizmeti uygulaması büyük ilgi görmeye devam ediyor.

        Eyüp Sultan Camii ve Çevresi Güzergahı, İdris Tepesi-Pierre Loti ve Eyüp Mezarlığı, Ayvansaray Kızılmescid Güzergahı, Haliç Turu, Dini Yapılar Turu, Hanım Eserleri Turu, Sanat Turu, Şahıs Turu, Nişanca Turu'yla 9 farklı güzergahın yer aldığı rotalar hazırlandı.

        Bin 800 kişi yararlandı

        Geziler ise şu anda kokartlı rehberler eşliğinde bu 9 rotanın omurgasını oluşturan Eyüp Sultan Camii ve Çevresi, Ayvansaray Kızılmescid Güzergahı, İdris Tepesi- Pierre Loti ve Eyüpsultan Mezarlığı olmak üzere üç farklı rotada gerçekleştiriliyor.

        Haziran ayında başlayan rehberlik hizmetlerinden bin 800'ü aşkın kişi yararlandı.

        Avustralyalı öğrenciler de tura katıldı

        Ensar Vakfı ve Türk Kültür Derneği ortaklığında Medeniyet Köprüleri Projesi kapsamında İstanbul'a gelen Avustralyalı Türk asıllı öğrenciler, ESTAM Rehberlik Hizmeti ile Eyüpsultan'ı gezme ve manevi atmosferinden faydalanma imkânı buldular.

        Avusturalya'nın Sidney kentinde çeşitli üniversitelerde eğitim gören Türk asıllı öğrenciler, Eyüp Sultan Camii ve Çevresi Güzergâhında Kokartlı Rehberler eşliğinde, kulaklık sistemiyle gezdiler. Geziden çok mutlu ayrılan öğrenciler, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'a sundukları imkanlar için teşekkür etti.

        Gezi rotası üzerinde bulunan 47 farklı tarihi noktayı gezerek bilgi aldılar. Gezinin molası ise Eyüpsultan Belediyesi Zahir Cafe'de yapıldı.

        ESER'in velilerine ESTAM turu

        Eyüpsultan Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi'nde (ESER)eğitim gören öğrencilerin velilerine Tarihi Merkez turu yapıldı. Uzman rehber eşliğinde düzenlenen tura katılan ve tarihi mekanlar hakkında detaylı bilgiler alan veliler, Eyüpsultan Tarihi Alan'la ilgili daha önce hiç bu kadar detaylı bilgi almadıklarını ve tarihi alana hiç bu gözle bakmadıklarını belirterek, gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti.

        (HB-BA-Y)

        21.02.2018 13:42:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler