Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuşadası'nda 'Kadın ve Emek Günleri' için hazırlıklar başladı

        (Fotoğraflı)

        Zafer Hacısalihoğlu

        AYDIN (İHA) - Kuşadası, 8-10 Mart tarihleri arasında Kadın ve Emek Günleri'ne ev sahipliği yapacak.

        Kadın ve Emek Günleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla düzenlenecek.

        Kuşadası Belediyesi tarafından 8-9-10 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Kadın ve Emek Günleri ile ilgili olarak siyasi parti ve STK temsilcilerinin katılımıyla Kuşadası Belediyesi Encümen Salonu'nda bir toplantı yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri Ferah Sürekçi ve Fevziye Tekeroğlu'nun da katıldığı toplantıda Tarihi Kervansaray'da düzenlenmesi planlanan üç günlük Kadın ve Emek Günleri programı ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

        Toplantıda konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kadınların sahip olduğu haklara ve yaşadığı sorunlara dikkat çekmek açısından çok önemli bir gün olduğunu belirtti. Kadınların yaşadığı hak ihlallerini ortadan kaldıracak en önemli unsurun sivil toplum örgütleri olduğuna dikkat çeken Başkan Kayalı, 8 Mart'ın anlamına uygun etkinliklerle kutlanması için çalıştıklarını söyledi. Kuşadası Belediyesi'nin öncülüğünde Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin kuruluş sürecini tamamlayarak çalışmalara başladığını anımsatan Başkan Kayalı "Bu Kooperatif aracılığıyla ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlarımıza ekonomik bir kaynak yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

        (MB-Y)

        21.02.2018 16:11:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler