Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tufanbeyli'de okuma-yazma seferberliği

        - Yaşları 50 ile 70 arasında değişen 91 kişi okuma-yazma kursuna katıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatih Keçe

        ADANA (İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 91 kişi okuma-yazma öğrenmek için kayıt yaptırdı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın okuryazar seferberliği başlatmasının ardından Tufanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek, ilçe merkezi ve mahallelerdeki okuma-yazma bilmeyenleri tek tek tespit etmeye başladı. Yapılan bu tespitlerin ardından okullarda okur yazar kursları açıldı. Yaşları 50 ile 70 arasında değişen özellikle kadınlar, gönüllü öğretmenlerden okuma-yazma öğreniyor. 91 kişi haftanın belirli günlerinde okullara gelerek eğitim görüyor.

        Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine artık cahillikten kurtulacaklarını, adres bulmada, telefonla bir kişiyi aramada artık zorlanmayacaklarını söylediler.

        (FKE-Y)

        22.02.2018 10:01:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler