Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Aydın: "Şehidimizin hassasiyetine sahip gençler yetiştireceğiz"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Simurg Şehit Musa Özalkan Rami Bilgi Evi'nin eğitime başlamasıyla ilgili, "Şehidimizin hassasiyetine sahip gençler yetiştireceğiz" dedi.

        Eyüpsultan Belediyesi Simurg Şehit Musa Özalkan Rami Bilgi Evi, eğitime başladı. Bilgi Evi öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'nda üstün başarılar sergileyen Mehmetçiklere destek için mektup yazdı. Düzenlenen törenle haftasonu açılışı yapılan bilgi evinin öğrencileri, kocaman yüreklerinden gelen duyguları minik elleriyle kağıda döktü. Yazdıkları mektupları, asker ağabeylerine gönderilmesi için Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'a teslim etti.

        Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ınkonuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruların cevaplandığı programda, Eyüpsultan Belediyesi Simurg Şehit Musa Özalkan Rami Bilgi Evi hakkında da soru soruldu.

        "Bizim için oldukça anlamlı bir çalışma oldu"

        Ramili çocuklar için bir Bilgi Evi açmaya çok uzun zamandır istediklerini belirten Başkan Remzi Aydın şöyle konuştu:

        "Rami'deki açılışımız birçok özellik barındırıyor aslında. Rami mahallemizin buna çok ihtiyacı vardı. Biz de bunu biliyorduk ve bunun eksikliğini hissediyorduk. Ramili çocuklarımız için bir Bilgi Evini uzun zamandır açmak istiyorduk. Ve sağ olsun arkadaşlarımızın çalışmaları ile geç de olsa bilgi evimize kavuştuk. Bu bizim için oldukça anlamlı bir çalışma oldu."

        Açılışta yoğun ilgiyle karşılaştıklarını vurgulayan Başkan Remzi Aydın, "O gün tabi başka güzellikler de oluştu. Açılışta çocuklarımızın ailelerinin, Ramili halkımızın, diğer misafirlerimizin çok yoğun, üst düzeyde bir teveccühü, beğenisi ve ilgi alakasıyla karşılaştık. Gerçekten o da bizi son derece memnun etti" dedi.

        "Şehidimizin hassasiyetine sahip gençler yetiştireceğiz"

        Başkan Remzi Aydın, Bilgi Evi öğrencilerinin Zeytin Dalı Harekatı'nda üstün başarılar sergileyen Mehmetçik'e destek için mektup yazdıklarını ve kendilerine teslim ettiklerini belirterek, "Rami bilgi evindeki çocuklarımız gerçekten özellikle içinde yaşadığımız olağan üstü sürece bağlı olarak Afrin'deki operasyonlara yakından alakalarını gösterircesine Mehmetçik'imize bağlılıklarını sevgilerini muhabbetlerini dile getiren mektuplar yazdılar. Onları bana teslim ettiler. Zaten o gün de gördüğünüz gibi açtığımız bilgi evimizin ismini Şehit Musa Özalkan ismini verdik. Afrin'deki ilk verdiğimiz şehitlerimizden biriydi. Şehidimizin adını ilelebet yaşatmak, unutmamak, onun yolundan, onun hassasiyetine sahip gençler yetiştirmek adına öyle bir yaklaşımımız da vardı. Dolayısıyla bütün bu yaklaşımlarımızın hedeflerimizin amaçlarımızın bir anlamda hep kesiştiğini, örtüştüğünü ve bir araya gelerek güzel bir tablo oluşturduğunu adeta görmüş olduk.

        Dolayısıyla bundan dolayı da gerçekten mutlu oldum. Çocuklarımızın heyecanı bu konudaki duyarlılıkları hassasiyetleri gerçekten kayda değerdi.

        Şehidin vasiyetinin yerine getirilmesi de bize nasip oldu. Zannediyorum ilk defa belediye olarak şehidimizin vasiyetini yerine getirmek anlamında biz bir çalışma yapmış olduk. O da ayrı bir tevafuk ayrı bir güzellik diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        (HB-ÖZ-Y)

        22.02.2018 10:16:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler