Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İsmet İnönü İlkokulundan "Her Sınıf Bir Fidan" kampanyası

        (Fotoğraflı)

        Fatih Kıray

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu bahçesinde "Her Sınıf Bir Fidan" projesi kapsamında fidan dikildi. Öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velilerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen projede çeşitli meyve fidanları toprakla buluştu.

        Proje ile ilgili açıklama yapan Kapaklı Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, "Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri 'Her Çocuk Bir Fidandır' projesi çerçevesinde öğrenciler okul bahçesini yeşillendiriyor. Proje Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu 53 öğretmeni, bin 430 öğrenciyi ve öğrenci velileri işbirliği çerçevesinde yürütülmektedir. Öğrenciler kendi harçlıklarından biriktirdikleri parayla öğretmenlerinin gözetiminde ıhlamur, ceviz, leylandi, kiraz, nektari gibi fidanları alarak okul bahçesine dikiyorlar. Öğrenciler kendi emekleriyle diktikleri fidanları sulayıp göz bebekleri gibi koruyorlar. Bu da öğrencilerin çevreye duyarlı olma, doğayı koruma, geliştirme, sorumluluk alma bilincini sağlıyor ve öğrencide doğa sevgisi oluşturuyor. 'Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinler' böyle bir projede sorumluluk alan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz" dedi.

        Fidan dikim etkinliğine katılan Kapaklı Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Muharrem Altınkaynak ise "Ağaç dikip gölgesinden faydalanan çocukların neşesine ortak olan bir toplum yaratmak için 1 fidan da benden duygusuyla iştirak ettiğimiz fidan dikimine tüm insanlığın duyarlı olmasını canı gönülden beklerim" ifadelerini kullandı.

        (FK-MEF-NT-MK-Y)

        22.02.2018 16:16:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler