Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere geri dönüşüm eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından şehir merkezindeki ilkokullarda, "Atıkları Geri Kazanalım" isimli bir eğitim projesi başlatıldı.

        Çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması ve gelecekte geri dönüşüm konusunda duyarlılık yaratılmasının hedeflendiği eğitim projesi kapsamında, şehir merkezindeki tüm ilkokullarda bir aylık süre içinde bine yakın 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimi uzmanlarınca sunumlar gerçekleştirilecek.

        Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Biriminden yapılan açıklamada, eğitimlerde öğrencilere atık piller, atık bitkisel yağlar, elektronik atıklar ve ambalaj atıklarının geri dönüşümleri konusunda bilgiler verileceği belirtilerek, "Erken yaşta çevre bilincini oluşturmak ve bu kavramı içselleştirip, ilerleyen dönemlerde de çocukların bunu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini sağlamak amacıyla yapılan eğitimlerde, eğlenceli ve eğitici videolarla da sunumlar daha öğretici hale getiriliyor. Ayrıca okullara ambalaj atığı kutusu, kağıt, karton ve atık pil kutuları bırakılarak çocukların geri dönüşüme katkı yapmaları sağlanarak, ailelerini de bu konuda bilinçlendirme ve evlerinde de atıkları ayrıştırma sözü alınıyor" denildi.

        (KU-MEF-Y)

        23.02.2018 15:42:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler