Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahşaplar usta ellerde sanat eserine dönüştü

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi'nde ahşap oyma ustası Mehmet Yıldız rehberliğinde ahşabı sanata dönüştüren kursiyerler, yaptıkları eserleri Forum Magnesia Alışveriş Merkezi'nde görücüye çıkardı. Sergi, 28 Şubat Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

        Hanım lokallerinde verilen kurslarda usta öğreticiler sayesinde unutulmaya yüz tutan sanatları yaşatan, yeni sanatçıların yetişmesine imkan tanıyan Yunusemre Belediyesi, sanatı ve sanatçıyı destekliyor. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi ve Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi'nde kursu veren ahşap oyma ustası Mehmet Yıldız ve kursiyerler tarafından yapılan ahşap oyma eserler Forum Magnesia AVM'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ahşaptan sanat eserine "Usta Eller Ahşap Oyma Sergisi" isimli sergi açılışına Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Metin Çengel, Ahşap Oyma Ustası Mehmet Yıldız ve kursiyerler katıldı.

        Açılışta konuşan Belediye Başkanı Çerçi, sergide emeği geçenleri kutlayarak, "Belediye olarak sanatı ve sanatçıyı destekliyoruz. Lokallerimizde açılan kurslar ile sanatçılarımızın yetişmesine katkıda bulunuyoruz. TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi'nde ahşap oyma kursu veren Ustamız Mehmet Yıldız ve kursiyerlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi. Açılış kurdelesini kesen Başkan Çerçi ve davetliler sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgi aldı. Sergi 28 Şubat Çarşamba Günü'ne kadar gezilebilecek.

        (SC-Y)

        23.02.2018 16:52:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler