Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÜ'de 'Sözleşmesel Riskler' konuşuldu

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından "Proje Yönetiminde Sözleşmesel Riskler" başlıklı bir konferans düzenlendi.

        SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa TÜBİTAK BİLGEM Sözleşmeler Müdürü Yusuf Çalık konuşmacı olarak katıldı. Konferansta sözleşmelerin öneminden bahseden Yusuf Çalık, sözleşmeyi "İki taraf arasındaki sorumlulukların ve hakların yazılı bir metin olarak hukuki zemin üzerine oturtulması" şeklinde tanımladı. Proje yönetimindeki sözleşmesel risk faktörlerini de sıralayan Çalık, ''Projelere sözleşmesel açıdan bakarken ileride karşılaşılabilecek sorunları önceden öngörmeye risk yönetimi diyoruz" dedi.

        "Sözleşme yapılması mağduriyeti bitiriyor"

        Bir iş girişiminde sözleşme yapılmasının gerekliliğine vurgu yapan Çalık, karşılıklı görevlerin daha net olacağını ve bu nedenle işletmenin de uzun ömürlü olabileceğini belirtti. Yazılı bir kaynak bulunmadığı takdirde ise Uluslararası Hukuk normlarına göre herhangi bir yaptırım hakkının olmadığını ifade eden Çalık, tüm cezayı sözleşme sahibi olmayan kişinin ödeyeceğini belirtti. Yazılı metinler üzerinden sözleşme yapılmasının gerekliliğini kanunlar çerçevesinden özetleyen Çalık konuşmasını ''Çoğu zaman karşılıklı güvenden kaynaklı sözleşme yapılmıyor ve bu durum ciddi cezalara sebep oluyor, bunların yaşanmaması için sözleşme kesinlikle olmalıdır'' şeklinde tamamladı.

        Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından Karasu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı tarafından Yusuf Çalık'a teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.

        (RŞ-OA-Y)

        23.02.2018 18:14:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler