Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kumbarasında bir yıldır biriktirdiği parayı Mehmetçik Vakfı hesabına yatırdı

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde 4 yaşındaki bir çocuk, kumbarasındaki tüm parasını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

        Altıntaş Diyanet Vakfı 4-6 Yaş Kuran Kursu'nda okuyan Ramazan Akbulut, televizyonda haberlerde gördüğü operasyon görüntülerinden ve aile bireylerinin de bu konudaki konuşmalarından etkilenerek babası İzzet Akbulut'a 'ben ne yapabilirim' diye sordu.

        Bu soru karşısında oldukça şaşıran baba Akbulut, 'dua etmen yeter oğlum' dedi. Bu sırada evde harçlıklarıyla para biriktirdiği kumbarası aklına gelen Ramazan Akbulut, hemen babasına söyleyerek kumbarasındaki tüm parasını Mehmetçiğe göndermek istediğini söyledi. Çocuğunun bu davranışı karşısında oldukça duygulanan baba İzzet Akbulut, oğluyla beraber ilçedeki Ziraat Bankası'na giderek,oğlunun 1 yıldır kumbarasında biriktirdiği parayı Afrin'deki Zeytin Dalı operasyonu'na katılan askerlere gönderilmek üzere Mehmetçik Vakfı hesabına yatırdı.

        Minik öğrenciyi, babası İzzet Akbulut ile birlikte makamında kabul eden Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, yapılan destekten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Küçük kardeşimizin yaptığı bu destek yüreğinin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Kendisini bu gurur veren hareketinden dolayı tebrik ediyorum. Türk Milleti, böylesine yaşı küçük, yüreği büyük yiğit nesiller yetiştikçe, asla hiç bir güç karşısında diz çöktürülemez'' ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

        24.02.2018 13:24:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler